גלידה חמצמצה ומבושמת, נפלאה להגשה לצד עוגת שקדים, חבושים מסוכרים, או עם גרגירי רימון טריים. תוספת תמצית ורדים או מי פריחת הדרים הייתה אופיינית לממתקי המטבח האנדלוסי.
ל-4-3 ליטר גלידה.
מה צריך?
לסירופ
- 240 מ”ל (1 כוס) מים
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 25 גרם (2 כפות) גלוקוזה או סירופ תירס
לגלידה
- 400 מ”ל (1-2/3 כוסות) יוגורט משובח (בקר או צאן) עם 5% שומן לפחות
- 200 מ”ל (3/4 כוס + כף) שמנת מתוקה
- 4 טיפות מי זהר או מי ורדים (לא תמצית)
- 1 כף קליפות הדרים מסוכרות
איך מכינים?
- מכינים את הסירופ: מביאים את כל החומרים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כ-5 דקות עד שהסירופ מסמיך. מצננים היטב. אפשר להכין מראש ולשמור עד שבוע במקרר.
- אם יש לכם מכונת גלידה: יוצקים למכונה 300 מ”ל מהסירופ, מוסיפים יוגורט, שמנת מתוקה ומי זהר ומקפיאים. כשהגלידה מגיעה למרקם קרמי יציב מוסיפים את קליפות ההדרים וממשיכים להקפיא עד לקבלת המרקם הרצוי. אם אין לכם מכונת גלידה: טורפים היטב את כל החומרים למעט קליפות ההדרים, מכסים ומעבירים למקפיא ל-30 דקות. מוציאים, מקציפים במיקסר ומחזירים למקפיא ל-30 דקות נוספות — חוזרים על התהליך עד לקבלת המרקם הרצוי. בהקצפה האחרונה מוסיפים את קליפות ההדרים.
- גיוון: לקבלת גלידה חמצמצה יותר עם אחוזי שומן נמוכים יותר — מוותרים על השמנת המתוקה ומכינים את הגלידה על טהרת היוגורט — 600 מ”ל בסך הכל.