גספאצ׳ו

מאת: עירית בירן

2 ביוני, 2019

גספאצ׳ו הוא מרק קר עשוי מירקות נאים ובעיקר עגבניות. מקור המרק במטבח האנדלוסי ובקיץ זוהי מנה מרעננת מושלמת.

אני שמחה לשתף כאן את המתכון לגספאצ׳ו של בושי מרדור. בושי היא בשלנית מופלאה. המטבח שלה מבוסס על שילוב קסום של מטבחי הים התיכון, יוון, איטליה וצרפת.

בושי עורכת בביתה סדנאות בישול שהן גם חווייתיות וגם מלמדות והכל בביתה המקסים בכפר שמריהו. אני למדתי ממנה המון ומתכונים רבים שלה מככבים במטבח שלי על בסיס קבוע. הכנסו לאתר שלה — במטבח של בושי. כדאי לכם.

למרק

לתוספות

  1. למרק: קוצצים במעבד מזון או בלנדר את כל חומרי המרק (למעט רסק העגבניות) לכדי מחית עדינה. מעבירים דרך מסננת דקה, ומוסיפים רסק עגבניות אם המחית לא מספיק אדומה. שומרים במקרר לכמה שעות. אם המעבד שלכם מספיק חזק והמחית המרוסקת עדינה וולא גושים, לא צריך לסנן.
  2. לתוספות: מערבבים יחד את הפלפל האדום, המלפפון והבצל. מצננים. במחבת טפלון מחממים מחצית משמן הזית על אש גבוהה. מתבלים את השרימפס במלח ופלפל, ומקפיצים אותם כדקה מכל צד, עד שהם משנים את צבעם. מצננים במקרר. מנגבים את המחבת ומחממים בו את שארית השמן, על אש בינונית. מטגנים את קוביות הלחם, מוציאים, ומניחים על נייר מטבח.
  3. הגשה: חותכים את השרימפס לחתיכות קטנות, ומחלקים אותם לקערות עמוקות. מכסים בירקות החתוכים ובקרוטונים, יוצקים מעליהם את הגספאצ׳ו ומפזרים נענע קצוצה.