אין כמו להתחיל ארוחה עם גספצ׳ו, במיוחד בקיץ. הוא מרענן, מקרר וכיפי והוא בדיוק מתאים לשלב פתיחת הארוחה, ממש כמו דרינק.
הגספצ׳ו הקלאסי הוא גספצ׳ו עגבניות אבל את הטכניקה אפשר ליישם על כל פרי או ירק שנרצה פחות או יותר. ועכשיו כשהגיע הקיץ ולירקן שלנו הגיעו ענבים ירוקים נהדרים, רצנו מהר להכין איתם מנת פתיח קלה ומושלמת לכל אירוח.
את הגספצ׳ו הזה, המכיל פרות, כדאי להכין כמה שיותר סמוך למועד ההגשה כדי לשמר את טעמיו וצבעיו הטריים. מומלץ לקרר מראש את כל מרכיבי הגספצ׳ו.
מה צריך?ֿ
- 4 כוסות ענבים ירוקים
- 2 כוסות מלפפונים חתוכים לקוביות (מלפפונים עם הקליפה)
- 6 כפות שמן זית איכותי
- פלפל חריף ירוק
- שליש שן שום
- מיץ מלימון שלם
- 2 כפות חומץ בן יין לבן
- חופן קטן של עלי נענע או כוסברה
- מלח
- לגרניש (קישוט) אופציונאלי: כמה ענבים שלמים, שאלוט, זיתים שחורים, נענע או כוסברה.
איך מכינים?
- נניח את כל חומרי הגלם בתוך הבלנדר ונטחן.
- טועמים ומתקנים תיבול – הענבים מתוקים ולכן אם הגספצו מרגיש עדיין מתוק מידי אפשר לדלל אותו עם עוד מלפפונים (אם לא רוצים להפוך את הגספצו למיימי יותר משתמשים רק בקליפות של המלפפון, שם מצוי הטעם והצבע שאנחנו מחפשים). הפלפל החריף חשוב פה מאוד. בקיץ הפלפלים חריפים יותר. תתחילו עם חצי פלפל ותוסיפו אם צריך. השאיפה היא לחוש קצת חריפות שמאזנת את המתיקות.
- מגישים עם זילוף שמן זית מעל.
- אם נרצה להגיש גספצו חלק מאוד, נעביר את המסה דרך חיתול או מסננת צפופה. אנחנו הגשנו אותו ׳גס׳.
- אפשר להגיש את הגספצ׳ו כמו שהוא, ואפשר להוסיף מעליו כל מיני קיצוצים, קרוטון או דג נא אם רוצים להפוך אותו למנה של ממש. אנחנו מציעות לחתוך קטן ויפה מלפפונים, ענבים ירוקים, נענע/כוסברה, מעט שאלוט וזיתים שחורים, לתבל בשמן זית מלח ולימון ולהוסיף כף מהסלסה הזו על כל גספצ׳ו.
מידע פנים
אפשר להחליף את הענבים הירוקים במלון ירוק או מלון ספרדי ולהוסיף אליו גם פלפל ירוק או בהיר.
אפשר להפוך את הגספצו למנה ראשונה ולא רק מנת פתיח. הגספצו מהווה מצע מושלם לטרטר דג ים או לקנל של קרם פרש ולחם קלוי.

