גרנולה

21 February, 2019

הדפסה

מתכון שאימצתי מאראן גויואגה (Cannelle et Vanille), מלכת ה- ״ללא גלוטן״ וצלמת נפלאה. ממליצה לכם מאוד לעקוב אחריה.

מה צריך?

  • 3 כוסות (300 ג׳) פתיתי שיבולת שועל (גסים או שבבים)
  • 1/2 1 כוס (180 ג׳) אגוזים, שקדים וזרעים1
  • 1/2 כוס (125 מ״ל) מיץ תפוחים
  • 1/2 כוס (125 מ״ל) סירופ מייפל, או דבש
  • 1/4 כוס (60 מ״ל) שמן קוקוס
  • כפית מחית וניל איכותית
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • כפית מלח ים דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 1 כוסות (180 גר) פירות יבשים2

איך מכינים?

  1. מחממים תנור ל- 150- 160 מעלות.
  2. מערבבים שיבולת שועל, אגוזים והזרעים בקערה גדולה.
  3. מערבבים מיץ תפוחים, סירופ מייפל או דבש, תמצית וניל, קינמון, מלח ופלפל בסיר בינוני. מחממים על להבה נמוכה עד שהמלח התמוסס ושמן הקוקוס הפך לנוזל. יוצקים את הנוזל על הרכיבים היבשים שבקערה ומקפיצים מס׳ פעמים כדי שהנוזל יעטוף אותם. משטחים את התערובת על תבנית אפייה. אופים למשך כ- 45 דק׳ עד להזהבה. מערבבים את התערובת כל 15 דק׳ בערך כדי לוודא שהיא תאפה באופן שווה.
  4. מניחים לגרנולה להצטנן לגמרי — היא תהפוך לפריכה יותר ויותר. כשהיא כבר בטמפ׳החדר, מוסיפים את הפירות היבשים. מאחסנים בכלי אטום, הגרנולה תהיה טובה למשך מס׳ שבועות.
  5. מגישים עם פירות על מצע של יוגורט, או עם חלב.

מידע פנים

  • אני משתמשת בשקדים, פיסטוקים, אגוזי פקאן, אגוזי-מלך, קשיו, פרג, זרעי צ׳יה וזרעי פשתן — מה שיש במזווה, ובדרך כלל מערבבת 2-3 סוגים.
  • אני משתמשת בצימוקים, משמשים, תפוחי עץ, אננס, אוכמניות וחמוציות יבשות. בכל פעם 2 סוגים שמתחשק לי לשלב.