גרנולה

מאת: עירית בירן

21 בפברואר, 2019

מתכון שאימצתי מאראן גויואגה (Cannelle et Vanille), מלכת ה- ״ללא גלוטן״ וצלמת נפלאה. ממליצה לכם מאוד לעקוב אחריה.

  1. מחממים תנור ל- 150- 160 מעלות.
  2. מערבבים שיבולת שועל, אגוזים והזרעים בקערה גדולה.
  3. מערבבים מיץ תפוחים, סירופ מייפל או דבש, תמצית וניל, קינמון, מלח ופלפל בסיר בינוני. מחממים על להבה נמוכה עד שהמלח התמוסס ושמן הקוקוס הפך לנוזל. יוצקים את הנוזל על הרכיבים היבשים שבקערה ומקפיצים מס׳ פעמים כדי שהנוזל יעטוף אותם. משטחים את התערובת על תבנית אפייה. אופים למשך כ- 45 דק׳ עד להזהבה. מערבבים את התערובת כל 15 דק׳ בערך כדי לוודא שהיא תאפה באופן שווה.
  4. מניחים לגרנולה להצטנן לגמרי — היא תהפוך לפריכה יותר ויותר. כשהיא כבר בטמפ׳החדר, מוסיפים את הפירות היבשים. מאחסנים בכלי אטום, הגרנולה תהיה טובה למשך מס׳ שבועות.
  5. מגישים עם פירות על מצע של יוגורט, או עם חלב.