דלעת וכרשה צרובות

26 May, 2024

הדפסה

ממש לפני השבעה באוקטובר, שרית גופן הצלמת וענת לבל הסטייליסטית, התארחו בסטודיו ליום צילומים עבור מגזין לאישה. המוזה הובילה אותי להכין 5 מתכונים מהמטבח הספרדי בהשראת העונה, הצבעים והעניין שמעורר כאן המטבח הספרדי לאחרונה. אני מביטה באישה המחייכת וחושבת על כל מה שלא ידעתי אז ומה שאני יודעת היום. החודשים נקפו ולקח לנו זמן לחזור לחומרים. ארבעה חודשים לתוך המלחמה שניפצה עבור רבים כל כך את הבית, המשפחה והקהילה, חשבנו ששוב המטבח הביתי מוכיח את מקומו כמדורת השבט ומותר להמשיך לבשל ולהתכנס סביב שולחן יפה ומנות שמזינות את הגוף והנפש. לקריאת הכתבה באתר ״לאשה״. תודה לרוני רבינוביץ שכתבה כל כך יפה, לענת לבל על סטיילינג, ולשרית גופן על הצילומים..

תפריט הארוחה כלל:

המתכונים שהכנתי מרכיבים ארוחה ביתית שלמה ומושלמת וכל אחד מהם יכול גם להתלוות למנות אחרות.


מנה צבעונית ועונתית, עם נגיעות תבלינים מהמטבח האנדלוסי. מתאימה כמנת פתיחה וגם כתוספת למנה עיקרית.

מה צריך (4 מנות)

  • 2 כרשות, טריות
  • 500-400 גרם דלעת
  • שמן זית
  • מלח ים גרוס עדין
  • 1/2 כפית צ’ילי כתוש
  • 1/2 כפית קינמון טחון

איך מכינים?

  1. מסירים את החלק הירוק של הכרשה ונפטרים ממנו. את החלק הבהיר שוטפים ופורסים לטבעות בעובי של כ־2 ס”מ. קולפים את הדלעת וחותכים אותה לקוביות בגודל נוח (כ־3 סמ”ר).
  2. מביאים לרתיחה סיר עם מים מומלחים קלות. מוסיפים את קוביות הדלעת ושולקים כמה דקות עד שהן מתרככות מעט. מוציאים למסננת. מכניסים לסיר את הכרשה ושולקים גם אותה עד לריכוך קל. מעבירים למסננת.
  3. מחממים במחבת שכבה דקה של שמן זית. מוסיפים את הכרשה וצורבים אותה עד שנראים בה סימני צריבה. מפזרים מעט מלח, הופכים את עיגולי הכרשה וצורבים גם את צידם השני. מוציאים אותם מהמחבת.
  4. מוסיפים למחבת עוד קצת שמן ומפזרים עליו את הצ’ילי והקינמון. מוסיפים את הדלעת כך שתהיה בשכבה אחת. מוסיפים מעט מלח. צורבים עד לקבלת צבע שחום יפה. הופכים וצורבים קלות גם מהצד השני. מוציאים.
  5. מעבירים את הירקות לצלחת הגשה. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.