לדעתי, סלט ירוק הוא אחת המנות החשובות בארוחה ועד כמה שמדובר במנה פשוטה, עדיין קשה לקבל סלט ירוק טוב, גם במסעדות.
הכללים החשובים לסלט טוב:
- חומרי גלם טריים, טעימים ורעננים. אי אפשר לזייף. חסה ישנה, מצהיבה או מרה תהרוג את הסלט וכך גם לגבי שאר הירוקים, ולגבי ההרכב שלהם: תנו לדמיון שלכם להשתולל.
- חיתוך: חסה יש לחתוך לחתיכות בגודל שיאפשר אכילה בביס אחד, אך לא קטנות מדי. עלי סלנובה, למשל אפשר להשאיר שלמים, וגם תרד ורוקט, אחרי שחתכנו את הגבעול.
- אם מוסיפים גזר — לקלף לכדי סלילים דקים עם קולפן, צנונית — לפרוסות דקות. אנדיב — לפרוס לאורך, ולהוציא את השורש המר, וכו׳…
- מים וחול אנחנו לא רוצים לפגוש בסלט, לכן חייבים לשטוף ולייבש במייבש חסה.
- טמפרטורה: ירקות שיצאו עכשיו מהמקרר זה לא כיף. כדאי להוציא את הירקות מראש כדי להביא אותם לטמפרטורת החדר, אבל לא יותר מדי, שלא יתעלפו מהחום.
- הפתעות: אפשר להוסיף אגוזים ושקדים, טריים או קלויים, טבעיים או מקורמלים, תפוח עץ חמצמץ, אפרסק קריספי ועוד.
- הרוטב צריך להספיק לכיסוי קל של העלים. אל תטביעו את הסלט ברוטב.
- ומה לעולם לא תמצאו בסלט הירוק שלי? פטריות טריות, תות שדה, ופלחי תפוזים.
מה צריך?
- עלים ירוקים: חסה מסוגים שונים, רוקט, תרד עדין, וכו׳. אפשר גם לערבב ביניהם
- אופציונלי: אנדיב, צנוניות, גזר, ומשהו מה- ״הפתעות״ שתוארו לעיל
לויניגרט
- 1/4 כוס זרעי ענבים או שמן זית עדין
- 3-2 כפות חומץ בן יין לבן טוב, או חומץ תפוחים או מיץ מלימון אחד
- כפית דבש/סירופ מייפל או סוכר
- 1/4 כפית מלח
- קומץ פלפל שחור גרוס
- שאלוט קטן, קצוץ (אופציונלי)
- אם רוצים, אפשר להוסיף גם עלים של טרגון טרי – כף או שתיים, תלוי כמה אוהבים. אם אין – כפית חרדל דיז׳ון
איך מכינים?
- מערבבים את כל מרכיבי הסלט, וממש לפני ההגשה, יוצקים את הרוטב מעל.