הספר ״בישול ישראלי פשוט וטרי״ של ארז קומרובסקי שורד את שיני הזמן ויש בו פנינים קולינריות לרוב. לא מזמן, הנוער הזכיר לי את המנה הזו שנשתכחה ממני, והתאהבתי בה מחדש. ממליצה בחום לאמץ את הספר, וגם את המתכון.
מה צריך?
- 2 חצילים בינוניים פרוסים לפרוסות עבות
- מעט מלח גס
- שמן זית
לרוטב
- 1/2 או 1/4 כוס חומץ בלסמי1
- 2 כפות שמן זית
- 4 שיני שום כתושות
- 1/2 פלפל צ׳ילי אדום טרי וקצוץ
- 3 כפות עלי בזיליקום
- מלח ים, פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס שבבי גבינת פקורינו או פרמזן
איך מכינים?
- מניחים את פרוסות החצילים במסננת ובוזקים מעט מלח גס. משהים חצי שעה, שוטפים היטב ומייבשים במגבת.2
- מסדרים את החצילים בתבנית אפייה משומנת בשמן זית, יוצקים מעט שמן זית, בוזקים מלח גס ומשחימים משני הצדדים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות).
- מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על החצילים. מפזרים שבבי גבינת פקורינו. מגישים חם או בטמפ׳ החדר.
גיוונים
- המתכון יעבוד נהדר גם עם זוקיני קלויים ו/או פלפלים קלויים.
מידע פנים
- ככל שהחומץ איכותי יותר ומיושן יותר כך הוא מתוק יותר. כדאי לטעום את החומץ שבו אתם משתמשים ולהחליט על הכמות. אם לחומץ חמיצות דומיננטית כדאי להפחית את הכמות. אני משתמשת בחומץ בלסמי מיושן 10 שנים של לאונרדי, שנמכר בבקבוק גדול ובמחיר מאוד משתלם.
- טיפ שלמדתי מאורנה ואלה: משרים את פרוסות החצילים במים עם מעט מלח לכשעה וחצי לפני האפייה. מסננים ומייבשים ואז מורחים שמן, וממשיכים. ההשריה במים מוציאה את המרירות של החצילים ושומרת אותם עסיסיים.