חצילים בבלסמי

מאת: עירית בירן

21 בפברואר, 2019

הספר ״בישול ישראלי פשוט וטרי״ של ארז קומרובסקי שורד את שיני הזמן ויש בו פנינים קולינריות לרוב. לא מזמן, הנוער הזכיר לי את המנה הזו שנשתכחה ממני, והתאהבתי בה מחדש. ממליצה בחום לאמץ את הספר, וגם את המתכון.

לרוטב

  1. מניחים את פרוסות החצילים במסננת ובוזקים מעט מלח גס. משהים חצי שעה, שוטפים היטב ומייבשים במגבת.2
  2. מסדרים את החצילים בתבנית אפייה משומנת בשמן זית, יוצקים מעט שמן זית, בוזקים מלח גס ומשחימים משני הצדדים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (220 מעלות).
  3. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על החצילים. מפזרים שבבי גבינת פקורינו. מגישים חם או בטמפ׳ החדר.