טאראלי

5 November, 2018

הדפסה

הטאראלי של פוליה (Taralli Pugliesi): עוד מתכון מתוך ארוחת השולחן המשותף שהתקיימה ממש לא מזמן בסטודיו — ״דרומה לרומא״.

במבט ראשון, הכעכים האלו הם נראים כמו עוגיות ״עבאדי״ לכל דבר, אבל האמת היא שהם אחד המאפים הפופולריים בכל קמפניה ופוליה. הם התחילו כאוכל רחוב בנאפולי (ומכאן גם שמם – על שם מוכרי אוכל הרחוב), והיום הם מככבים בכל מעדנייה ובכל מסעדה — בתוך סלסילת הלחם של פתיחת הארוחה.

הם טעימים מאוד, ולא פחות חשוב – ממש כיף להכין אותם.

מה צריך?

  • 500 גרם קמח דורום (או קמח לבן)
  • 10 גרם מלח ים דק
  • 200 מ״ל יין לבן יבש
  • 120 מ״ל שמן זית עדין
  • 2 כפיות זרעי שומר (רצוי קלויים מעט)
  • 1 כפית שבבי צ׳ילי

איך מכינים?

  1. מערבבים קמח ומלח בקערת לישה של מיקסר, ומפעילים את וו הלישה על מהירות נמוכה. מזלפים באיטיות את השמן, ולאחר מכן את היין. מוסיפים את התבלינים, ומערבלים עד לקבלת בצק רך, גמיש ונעים למגע. אם הבצק רטוב מדי מוסיפים מעט קמח.
  2. קורצים מהבצק כדורים קטנים — בגודל של זית גדול — ומגלגלים לחוליה בקוטר של כס״מ. מניחים קצה אחד על השני, ומהדקים את הכעך ע״י לחיצה על נקודת המפגש של הקצוות. מניחים על נייר אפיה.
  3. מרתיחים מים בסיר רחב. כשהמים רותחים, מוסיפים את הכעכים ומבשלים עד לציפה. מוציאים ומניחים על נייר סופג. לא כדאי להעמיס על הסיר את כל הכמות בבת אחת.
  4. מעבירים את הכעכים המבושלים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים בחום של 180 מעלות כ- 40 דקות, עד שמזהיב. מצננים, ושומרים בצנצנת סגורה.