טארט אגוזים בקרמל מלח ים של נתי יופה

מאת: עירית בירן

20 ביוני, 2022

את נתי (ענת) הכרתי במרחבי האינסטאגרם. פיד מוביל לפיד. כשראיתי את הפיד של נתי מייד הבנתי שמדובר באופה מדהימה. הפיד של נתי הוא קפיצה קטנה לצרפת. אם לא היה כיתוב מסגיר הייתי בטוחה שמדובר במטבחה של צרפתייה. כזו שבכל עת יש על השיש במטבחה, מתחת לחלון שדרכו חודר אור צלול ואפרפר, עוגה ביתית נהדרת שכל בני הבית אוהבים. עוגה שמשקפת את עונות השנה ואת המקום. עוגה שנאפתה לשמח אורחים.

עם המעבר לסטודיו החדש הזמנתי את נתי לקפה עם עוגה. אני על הקפה ונתי על העוגה. נתי הגיעה עם טארט אגוזים- Tarte aux noix et caramel - מעלף! גם יפה וגם כל כך כל כך טעים.

מזגנו קפה לקעריות ופטפטנו על אפייה ביתית. מסתבר שנתי למדה אפיה בקורדון בלו לפני עשרים שנה ומאז היא אופה, בעיקר לביתה ולנשמתה. העוגות האהובות על נתי הן טארטים ועוגות בחושות ( מזדהה) והמתכונים שלה המבוססים על תורת האפיה הקלאסית הצרפתית מותאמים לכאן ולאפייה ביתית חכמה. בצק הטארט למשל משמש את נתי לכל סוגי הטארט, לקראמבל ולעוגיות. המתכון של הבצק הפריך יעבוד עם כל טארט שעולה בדעתכם - טארט לימון, טארט פירות עם קרם פטיסייר או שוקולד. המלית פשוטה ומהירה מאוד להכנה ולא מצריכה הרבה חומרי גלם, וסביר להניח שכבר יש לכם כרגע במקרר את המצרכים הנדרשים להכנת הטארט. נכון, הכנת קרמל דורשת תשומת לב ויש החוששים ממנו, אך שלא בצדק! טיפים ומידע נוסף בנוגע להכנת הקרמל המושלם בקלות נמצאים כאן. אנחנו מציעות לכן לא לחשוש. אולי בפעם הראשונה זה לא יצליח אבל מהר מאוד תלמדו לזהות את הנקודה שבה הקרמל מוכן ומכאן לא תחששו מכך עוד. כן חשוב להיות ממוקדות בהכנת הקרמל ולהמנע מהסחות. חשוב גם להזהר כי הסוכר המותך חם מאוד.

ניתן להכין את אותו המתכון ולהחליף את אגוזי המלך בפקאנים לא מסוכרים ונקבל פאי פקאן נהדר. מומלץ להגיש לצד גלידת וניל איכותית או כף של קרם פרש ויש לכם קינוח לא פחות ממושלם. זוכרות שלימדתי אתכם להכין קרם פרש ביתי?

תודה נתי על קפה מענג ועל הנדיבות שבחלוקת המתכון איתנו. אני ממליצה לכן לעקוב אחרי היופי של נתי כאן

מה צריך?

לבצק הפריך:

למילוי:

אופן הכנת הבצק:

אופן הכנת המילוי:

אפיית הקלתית והרכבת הטארט: