טארט עגבניות

טארט עגבניות

20 May, 2017

הדפסה

אחת המנות שהכנתי באירוע ה- ״דייט עם פורטרט״ של הסטודיו הייתה טארט עגבניות. הרחבה לטארטים שכיכבו בציוריה של קלארה פיטרס, עם עגבניות צבעוניות כמו סידורי הפירות שלה.

הטארט חוסל תוך דקות, אז כנראה שווה להעביר את המתכון שלו הלאה.

מתוך A Kitchen in France: A Year of Cooking in My Farmhouse מאת מימי תוריסון.

מה צריך?

לבצק

  • 240 גרם קמח לכל מטרה.
  • 1/2 כפית מלח
  • 125 גרם חמאה
  • 1 ביצה
  • 3 כפות מים קרים

למילוי

  • 1 כף חרדל מגורען
  • 2 כפות רסק עגבניות (אני ממליצה על זה של Mutti)
  • מספר עלי בזיליקום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף דבש
  • 1/2 קילו עגבניות עסיסיות (מגי/ תמר/שרי)
  • כדור מוצרלה גדול או מספר כדורי מוצרלה קטנים

איך מכינים?

בצק

  1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח והמלח. מוסיפים את החמאה קרה וחתוכה לקוביות. מפוררים את החמאה לתוך הקמח עד לקבלת בצק פירורים.
  2. יוצרים גומה במרכז הקערה ומוסיפים ביצה ומים. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  3. עוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לפחות לשעה או ללילה.

מילוי

  1. משמנים תבנית טארט נשלפת בקוטר 25 או קטנה יותר. מרדדים את הבצק לעיגול על משטח מקומח קלות (טיפ: קל יותר לרדד בין שני דפי גיטרה – ניתן לרכוש בחנויות אפיה).
  2. מרפדים את התבנית כולל הדפנות בבצק. מנקבים חורים בתחתית הבצק עם מזלג. מכניסים למקרר לחצי שעה.
  3. מרסקים במוט ריסוק את החרדל, ביחד עם רסק עגבניות, 2 כפות שמן זית, חלק מעלי הבזיליקום מעט מלח ופלפל. מורחים על תחתית הבצק המקורר.
  4. פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי של כחצי ס״מ. מסדרים בשכבה אחת על הבצק. מערבבים את יתרת השמן והדבש ומברישים את העגבניות. מפזרים מלח ומעט פלפל.
  5. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ’ של 180 מעלות, כ- 35 דקות, עד שמזהיב.
  6. נותנים לטארט להתקרר מספר דקות, מפזרים מעט עלי בזיליקום וקרעי מוצרלה ומגישים.