טארט רובארב

טארט רובארב (או משמשים)

מאת: עירית בירן

27 במאי, 2018

רובארב הוא ירק, אבל מזכיר פרי בטעמיו, הנעים בין חמיצות למתקתקות. הצבעוניות של הרובארב נהדרת - מנעד של ירוק ואדום, וצורתו הגבעולית מאפשרת לערוך אותו בסידור מרהיב. לא בכדי הוא מככב בחשבונות של אפייה באינסטגרם - במיוחד בצפון אירופה וצפון ארה״ב.

מאחר וקשה למצוא פה רובארב אפשר להשתמש בפירות קיץ נוקשים ומעט חמצמצים כתחליף - כמו משמש, נקטרינה וכו׳. הרעיון פשוט: בצק בעל מתיקות עדינה, פרי חמצמץ, וגלידה, אבל שלושת האלמנטים האלו ביחד יוצרים את הקינוח המושלם.

  1. בקערה מפוררים ביד את החמאה עם הקמח והחמאה עד לקבלת פירורים מויספים את שאר החומרים ומאחדים לבצק. (אפשר גם לעבד במעבד מזון בפולסים קצרים מהירים). יוצרים מהבצק בטפיחות קלות דיסקית בקוטר כ 15 ס״מ. עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה במקרר.
  2. חותכים מהרובארב את הקצה התחתון הנוקשה. חותכים לחתיכות בגודל אחיד, בהתאם לסידור שאתם מתכננים. מערבבים בקערה עם הסוכר, הלימון ומניחים בצד לחצי שעה.
  3. מרדדים את הבצק: ממליצה בחום לרכוש ״דפי גיטרה״ בחנות אפיה, שהופכים את מלאכת הרידוד לקלילה. אם לא, מרדדים על משטח מקומח קלות.
  4. משמנים תבנית טארט בקוטר 24. מרפדים בבצק ומסדרים את השוליים. אפשר גם לרדד את הבצק לתבנית מלבנית או אפילו פריסטייל - ללא שוליים. שחקו איך שבא לכם. עורכים את הרובארב בשורות או בטורים או בשתי וערב. סדר שמתחשק לכם. מעל את הסוכר שנותר בקערה. מפזרים שבבי שקדים מולבנים.
  5. אם משתמשים בפרי קיץ כמו משמש למשל, פורסים את המשמש לפלחים. אם המשמש מתוק אפשר לדלג על ההשרייה ופשוט לסדר על הבצק ולפזר מעל סוכר ושקדים. אם יש לכם ריבת משמשים, אפשר לערבב כף ריבה עם מעט מים חמים ולהבריש את הפרי לפני האפייה.
  6. אופים בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות, עד שהעוגה מזהיבה. מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים עם גלידת וניל.