טירופיתה (Tiropita) — הגרסה היוונית לבורקס. מהמתכון הזה תצא לכם תבנית בקוטר 30 ס״מ, ואפשר להשתמש גם בתבנית מרובעת של התנור או בתבנית 28 לעוגה.
מה צריך?
- חבילה של עלי בצק פילו
- 250 גר גבינת פטה כבשים
- 150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
- 250 גרם גבינת ריקוטה
- 2 ביצים
- מלח ופלפל
- 100 גרם חמאה מומסת
- מעט זרעי שומשום
איך מכינים?
- מפוררים את גבינת הפטה, מגררים את גבינת הקשקבל על פומפייה גסה. מערבבים יחד את הגבינות והביצים ומתבלים במלח ופלפל (בזהירות עם המלח— לוקחים בחשבון את המליחות של הגבינות).
- מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים את התבנית במעט חמאה מומסת.
- להכנת מאפה ספירלי כמו בתמונה- מניחים דף פילו על משטח העבודה ומברישים אותו בחמאה מומסת. מסדרים גליל דק מתערובת המילוי בקרוב לקצה הדף, ומגלגלים אותו לגליל. מניחים בעיגול צמוד לדפנות התבנית ממשיכים כך עם שאר העלים והמילוי, עד ליצירת ספירלה.
- להכנה קלה יותר מכינים מאפה שטוח. מניחים בשכבות 4-5 עלי פילו מרוחים בתבנית, אחד על השני. מפזרים את המלית באופן אחיד. מניחים על המלית 4-5 עלי פילו מוברשים בחמאה. מקפלים פנימה את קצות עלי הפילו הסמוכים לדפנות. מסמנים עם סכין חדה חריצים על פני המאפה שיקלו את החיתוך.
- מברישים את פני המאפה בחמאה מומסת ומפזרים שומשום.
- אופים 30-40 דק׳, עד שהבצק מזהיב יפה. מומלץ לתת למאפה להצטנן מעט לפני ההגשה. פורסים, ומגישים.