ירקות שורש צלויים בנייר אפיה — “en Papillote”

מאת: עירית בירן

7 בפברואר, 2019

שוק הירקות החורפי הוא גן עדן של שפע. זו לא הסיבה היחידה שבעטיה אני כל כך אוהבת את החורף, אך ללא ספק זו אחת החשובות שבהן. ירוקים, ארטישוקים, פטריות, כרוביות, וירקות שורש, הרבה ירקות שורש: סלקים, לפתות, סלרי, וגזרים, גם צבעוניים! נכון שהגזר הרבה יותר טעים בחורף?

אז כשקשה לי לבחור מה להכין מתוך השפע הזה, אני מכינה ירקות שורש בנייר אפייה, כי כך אני יכולה בכלי אחד להכין, בפעם אחת, מגוון ירקות בטעמים שונים.

  1. בוחרים את שילוב הירקות והתיבול: תנו לדמיון שלכם להשתולל. הנה שילובים שאני אוהבת: גזר עם חמאה וטרגון; בצל סגול עם תימין וחמאה; שורש סלרי עם חמאה או שמן זית ותימין; סלק עם שמן זית, מלח ופלפל שחור.
  2. מקלפים וחותכים כל ירק, בהתאם לסוג ולפי החשק שלכם: שורש סלרי לפלחים או שמיניות, גזר למקלות, בצל לרבעים, וכו׳.
  3. במרכז כל נייר אפייה מניחים סוג ירק אחד ואת התיבול שבחרתם עבורו. סוגרים כמו צרור וקושרים בחבל כותנה. חשוב שבסגירה תשאירו מעט מקום לאדים לצאת.
  4. אופים כשעה בתנור שחומם מראש לחום של 180-200 מעלות. תוך כדי אפשר להוציא את השקיות ולהציץ פנימה לראות אם הירקות התרככו כבר.
  5. מגישים למרכז השולחן, עם העטיפות, או פותחים ומסדרים בצלחת הגשה. אפשר להגיש על מצע ירוקים של חורף לצד לבנה (מעולה בתור אנטיפסטי).
  6. אפשר גם להשתמש במתכון הזה לארוחה קצת יותר חגיגית, ולהכין באותו אופן אבל בשקיות נפרדות להגשה כמנה אישית לכל אורח או כתוספת לצד מנת דג, עוף או בשר.