כוסמת ופטריות

כוסמת ופטריות

מאת: עירית בירן

28 בינואר, 2018

בילדותי סבלה הכוסמת ממיתוג נמוך ביותר אצלנו בבית - זה היה האוכל ״משם״, אוכל גלותי. גריסי פנינה, עדשים, ושעועית — כן, כוסמת (קאשה) — לא.

הפעם הבאה שנתקלתי בכוסמת הייתה כשיועצת התזונה של להקת המחול של הבת שלי המליצה על הכוסמת בחום וטענה שהיא נקראת ״הפחמימה של הרקדניות״ - מלאה בחומרים טובים, משביעה אך לא מנפחת.

ניסינו, והתאהבנו. היא מתאימה מאוד כתוספת למאכלים עם רוטב, כמו צלי, וגם כבסיס לסלט עשיר. אני אוהבת לשלב אותה עם ירקות שורש, אספרגוס ופטריות. לסלט הכוסמת והפטריות אפשר לקרוא ממש ״מנת היער המכושף״.

ישנם שני סוגי כוסמת - חומה וירוקה (שהיא אורגנית). אני מעדיפה את החומה, שטעמיה עזים יותר - טעמים ברורים של אדמה ויער. את שני הסוגים מכינים כמו אורז, עם יחס של שתי כוסות למים לכל כוס כוסמת.

להגשה

  1. שוטפים את הכוסמת. מחממים סיר עם כף חמאה (אפשר גם שמן זית), מוסיפים את הכוסמת ומאדים קלות. מוסיפים מים וכפית מלח. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שמתרכך (אבל לא יותר מדי). מוסיפים עוד כף חמאה ומערבבים עם הכוסמת.
  2. מקפיצים את הפטריות עם מעט שמן זית, שן שום ומעט עלי תימין. מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס עד שהפטריות מתרככות.
  3. מוסיפים את הפטריות לכוסמת. מערבבים קלות, מפזרים פטרוזיליה, ומגישים לצד תלולית שמנת או יוגורט.