כרוב סגול צלוי בחומץ בלסמי

כרוב סגול צלוי בחומץ בלסמי

25 January, 2017

הדפסה

מה צריך?

  • 1 כרוב סגול, חתוך לשמיניות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי מיושן¹
  • 2-3 כפות צנוברים
  • מלח גס

איך מכינים?

  1. מברישים בנדיבות את שמיניות הכרוב בתערובת השמן. אם נגמרת התערובת באמצע (זה תלוי בגודל הכרוב) — מכינים עוד.
  2. מפזרים את הצנוברים ואת המלח. אופים כ- 40 דקות עד שהכרוב משחים ומתרכך.

גיוונים

  • מוסיפים אוכמניות מיובשות או צלפים, לפני האפייה.
  • מוסיפים גרעיני רימון אחרי האפייה.
  • אפשר להשתמש גם בכרוב לבן, אבל כרוב סגול יותר מתאים.

מידע פנים

  • חומץ בלסמי מיושן הוא מתוק יותר וסמיך יותר, אבל גם הרבה יותר יקר. אפשר לקחת כוס חומץ בלסמי רגיל, להוסיף 2 כפות סוכר ולצמצם על אש קטנה עד להסמכה.