מה צריך?
- 1 כרוב סגול, חתוך לשמיניות
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חומץ בלסמי מיושן¹
- 2-3 כפות צנוברים
- מלח גס
איך מכינים?
- מברישים בנדיבות את שמיניות הכרוב בתערובת השמן. אם נגמרת התערובת באמצע (זה תלוי בגודל הכרוב) — מכינים עוד.
- מפזרים את הצנוברים ואת המלח. אופים כ- 40 דקות עד שהכרוב משחים ומתרכך.
גיוונים
- מוסיפים אוכמניות מיובשות או צלפים, לפני האפייה.
- מוסיפים גרעיני רימון אחרי האפייה.
- אפשר להשתמש גם בכרוב לבן, אבל כרוב סגול יותר מתאים.
מידע פנים
- חומץ בלסמי מיושן הוא מתוק יותר וסמיך יותר, אבל גם הרבה יותר יקר. אפשר לקחת כוס חומץ בלסמי רגיל, להוסיף 2 כפות סוכר ולצמצם על אש קטנה עד להסמכה.
Later Post
עוגיות חמאה 