לאבנה ביתית

25 May, 2019

הדפסה

מתכון של נטע נבות לכבוד שבועות.

מה צריך?

  • 400 מ״ל יוגורט עיזים (לפחות 4% שומן). אפשר להמיר ביוגורט כבשים או בקר
  • 100 מ״ל שמנת חמוצה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית מלח.
  • שקית בד, או חיתול בד

איך מכינים?

  1. מניחים מסננת מעל קערה ובתוך המסננת חיתול/בד.
  2. מערבבים את החומרים יחד ומניחים בתוך השקית/חיתול. קושרים את השקית/חיתול תוך הידוק התכולה (סחיטה עדינה להגרת נוזלים).
  3. משאירים בחוץ כ-5 שעות ומדי פעם סוחטים בעדינות. אחרי 5 שעות מכניסים למקרר ללילה, עדיין בתוך הבד והמסננת. וזהו.
  4. מגישים עם שמן זית ועלי זעתר טריים.
  5. אפשר ליצור כדורים קטנים ולהניח בעדינות עם שמן זית בצנצנת זכוכית מעוקרת, ואפשר גם לשלב את הלבנה באין ספור מנות, לצד ירקות צרובים, למילוי רביולי, לצד דג נא ועוד.