מתכון של נטע נבות לכבוד שבועות.
מה צריך?
- 400 מ״ל יוגורט עיזים (לפחות 4% שומן). אפשר להמיר ביוגורט כבשים או בקר
- 100 מ״ל שמנת חמוצה
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כפית מלח.
- שקית בד, או חיתול בד
איך מכינים?
- מניחים מסננת מעל קערה ובתוך המסננת חיתול/בד.
- מערבבים את החומרים יחד ומניחים בתוך השקית/חיתול. קושרים את השקית/חיתול תוך הידוק התכולה (סחיטה עדינה להגרת נוזלים).
- משאירים בחוץ כ-5 שעות ומדי פעם סוחטים בעדינות. אחרי 5 שעות מכניסים למקרר ללילה, עדיין בתוך הבד והמסננת. וזהו.
- מגישים עם שמן זית ועלי זעתר טריים.
- אפשר ליצור כדורים קטנים ולהניח בעדינות עם שמן זית בצנצנת זכוכית מעוקרת, ואפשר גם לשלב את הלבנה באין ספור מנות, לצד ירקות צרובים, למילוי רביולי, לצד דג נא ועוד.