לימונדה ורודה

מאת: עירית בירן

18 במרץ, 2020

הימים עכשיו שונים מכל מה שהכרנו. לטובת המבט ההיסטורי שיגיע במהרה, אני מקווה, יזכרו הימים האלו כימי הקורונה.

כולם בבית, החדשות מפמפמות ותחושת משבר סובבת אותנו. רק לפני מספר ימים שנדמים כעידן אחר, ערכנו, אפרת לוזנוב ואני את סדנת הצילום והאוכל Spotlight, כתבתי עליה כאן, אם בא לכם לקפוץ לאסקפיזם קצר.

היה בסדנה הרבה ורוד, כחלק מפלטת הצבעים המרכזית שבחרנו - ורוד, קורל, בריק. היא באה לידי ביטוי בלבוש של יוליה גלושקו שדיגמנה, בעוגות שהכין אלון שבו, ובמנות שהכנתי. ביניהן, לימנדה ורודה.

כי כן, לפעמים הקלישאה ממש רלוונטית. אם יש לימון נעשה ממנו לימונדה.

  1. מחממים בסיר קטן סוכר ומים עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש. מוסיפים את מיץ הלימון ואת הסלק. לאחר כחצי שעה, מוציאים את הסלק והלימונדה מוכנה.
  2. להגשה, מוסיפים מים וקרח לפי מידת המתיקות הרצויה ( יחס של 1:5, זו התחלה טובה) אפשר גם עלי נענע. נשמר במקרר 3-4 ימים.