אין כמו מלבי בניחוח ורדים עם דבש ופיסטוק קלוי, לציין את שבועות ואת האביב. בנוסף לטעמו העדין והמנחם מלבי היא מנת הקינוח הקלה בעולם.
הקאצ׳ היחידי הוא לא להגזים בתיבול מי הורדים. הקו המפריד בין קינוח מבושם לקינוח בטעם של מגבון עדין מאוד, אז זהירות!
מה צריך?
- ליטר חלב
- 250 מ״ל שמנת להקצפה
- 80 גרם קורנפלור
- 100 גרם סוכר
- 12 ניצני ורדים יבשים או כמה טיפות של מי זהר או מי ורדים
- 2 כפות דבש
- 50 גרם פיסטוק ללא קליפה
איך מכינים?
- קולים את הפיסטוק על מחבת עד שמשחים מעט. מניחים על קרש וקוצצים קלות.
- מערבבים כוס מהחלב עם הקורנפלור עד שאין גושים. את יתרת החלב, השמנת והסוכר ופרחי הורדים (או מספר טיפות של תמצית הזהר או מי הורדים) מבשלים בסיר בעל תחתית כבדה. כשהנוזל מתחיל להעלות אדים מוציאים עם כף רשת את הורדים ומוסיפים את החלב עם הקורנפלור.
- ממשיכים לבחוש עד שהעיסה מסמיכה ומבעבעת בבועות גדולות (כמו דייסה של פעם).
- מעבירים לכלי הגשה או לכלים אישיים ומצננים מספר שעות במקרר. אפשר לצקת את המלבי לכלי שטוח או לקערת הגשה ולהגיש למנות אישיות עם כף, כמו גלידה. אם משתמשים בקערה אפשר להפוך אותה על צלחת והמלבי יחליק החוצה בצורתו הכיפתית.
- זולפים על המלבי מעט דבש (אם הדבש מוצק אפשר לדלל עם מעט מים חמים) ומפזרים את הפיסטוק.
- אפשר לגוון עם פירות יער, תותים, תאנים, דובדבנים מה שאתם אוהבים ולפי העונה.