המתכון לעוגה הנהדרת הזו לקוח מספר דני מקסים על ״הוגה״ (hygge, או בתרגום חופשי מאוד — סוד החיים הטובים עפ״י הדנים). הכנתי אותה בסדנת הצילום בהשראת הוגה שערכתי עם אפרת לוזנוב. לבקשת הקהל שאהב אותה מאוד, הנה המתכון.
אני ממליצה מאוד להכין את העוגה בתבנית היעודית לה (Bundt). שווה להשקיע בתבנית כזו של Nordic Ware.
מה צריך?
- 100 ג׳ דובדבנים מיובשים (אפשר להחליף בחמוציות)
- 100 ג׳ חמוציות
- 1/2 כוס שרי הרינג או ליקר פירות יער אחר
- 225 ג׳ קמח לבן או קמח כוסמין לבן
- 50 ג׳ שקדים טחונים
- ½1 כפיות אבקת אפייה
- ¼ כפית מלח ים עדין
- 225 ג׳ חמאה בטמפ׳ החדר, ועוד קצת לשימון
- 225 ג׳ סוכר דמררה
- 3 ביצים בינוניות
- כפית תמצית וניל מאיכות טובה
- 150 מ״ל ריוויון או יוגורט בקר או שמנת חמוצה
- 150 ג׳ אבקת סוכר לקישוט (אופציונלי)
איך מכינים?
- מחממים תנור מראש ל- 170 מעלות. משמנים היטב ומקמחים קלות תבנית עוגה באנדט עגולה בקוטר 26. אפשר גם לאפות כשתי עוגות אינגליש קייק או בתבנית עגולה כמו סיר פלא.
- משרים את הפירות היבשים בשרי הרינג.
- מנפים את הקמח, השקדים, אבקת האפייה והמלח ומערבבים היטב.
- מקציפים במיקסר את החמאה עם הסוכר עד שהתערובת אוורירית ובהירה. מוסיפים ביצה אחת יחד עם כף גדושה מתערובת הקמח וטורפים עד שהביצה אוחדה לגמרי עם התערובת. חוזרים על שלב זה עם שתי הביצים הנוספות, ואז מוסיפים את מה שנשאר מתערובת הקמח ומקפלים בעדינות יחד עם תמצית הוניל והריוויון. מערבבים עד שהתערובת חלקה ואחידה.
- מסננים את הדובדבנים (שומרים את השרי הרינג — לעוגות או קוקטיילים!), ומקפלים בעדינות לתערובת העוגה.
- מעבירים את התערובת לתבנית, ואופים למשך כ- 40 דק׳, עד ששיפוד מתכת שננעץ במרכז העוגה יוצא כשהוא נקי, פני העוגה זהובים, גמישים ומעט מוצקים למגע, והעוגה עולה מעט על גדות התבנית.
- לקישוט: מערבבים את אבקת הסוכר עם מעט ליקר או חלב ומזלפים על העוגה. אני באופן אישי לא כל כך אוהבת ציפוי סוכר, בגלל המתיקות המוגזמת, ומסתפקת בלפזר מעט אבקת סוכר.
- אם משתמשים בתבנית באנדט, חייבים לשמן את התבנית בנדיבות ובאופן אחיד, כדי שהעוגה תשתחרר בשלמותה. לאחר שהעוגה יצאה מהתנור, מחכים 5 דקות, מניחים צלחת על פני התבנית והופכים בתנועה מהירה.