מרק גרגירי חומוס ותרד

מאת: עירית בירן

13 בפברואר, 2021

מרק בטעם אדמתי — ״Earthy” — שמתאים כמנה ראשונה וגם כארוחה קלה, בזכות גרגירי החומוס המשביעים.

  1. מחממים חמאה ושמן זית בסיר, מוסיפים את הירקות (ללא החומוס והתרד) ומאדים על אש בינונית, נמנעים מלהשחים את הירקות. רק אידוי עד שהירקות מתרככים מעט.
  2. אם משתמשים בתרד שוטפים היטב את העלים וקוצצים גס. אם משתמשים במנגולד, מומלץ להפריד את החלק הלבן, לקצוץ אותו ולהוסיף לירקות בשלב האידוי.
  3. מוסיפים לירקות את גרגירי החומוס, תפוחי האדמה והתרד הקצוץ. מאדים קלות. מוסיפים מלח ופלפל.
  4. מוסיפים את הציר. הציר צריך לכסות את הירקות ועוד קצת. אם יש לכם קצה ישן שלגבינת פרמזן או פקורינו, מוסיפים אותו לסיר.
  5. מבשלים עד שתפוחי האדמה והחומוס רכים. מסירים מהאש.
  6. מוציאים את אלומת התבלינים. בעזרת מוט בלנדר ידני מרסקים את המרק באופן חלקי כך שנותרים עוד ירקות לא טחונים. מתקבל מרק במרקם סמיך אך לא חלק.
  7. מתקנים סמיכות וטעמים.
  8. מחלקים לקערות, זולפים מעט שמן זית, מפזרים גבינת פרמזן. אפשר גם קרוטונים ומגישים.