מרק גרגירי חומוס ותרד

13 February, 2021

הדפסה

מרק בטעם אדמתי — ״Earthy” — שמתאים כמנה ראשונה וגם כארוחה קלה, בזכות גרגירי החומוס המשביעים.

מה צריך?

  • 20 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית עדין ועוד מעט להגשה
  • 2 כרישות — החלק הלבן, קצוצות
  • 2 בצלי שאלוט, קלופים וקצוצים (אפשר להמיר בבצל סגול)
  • 6 שיני שום קלופות ופרוסות
  • שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות או 2 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות של כס״מ
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • אלומת תבלינים — ענפי טימין/רוזמרין ועלה דפנה
  • 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים1
  • 2 חבילות תרד או חבילה מנגולד
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (אופציונאלי)
  • גבינת פרמזן להגשה
  • 1 ליטר ציר ירקות או עוף (אפשר להחליף במים)
  • מלח, פלפל
  • 1 כוס שמנת להקצפה או לבישול

איך מכינים?

  1. מחממים חמאה ושמן זית בסיר, מוסיפים את הירקות (ללא החומוס והתרד) ומאדים על אש בינונית, נמנעים מלהשחים את הירקות. רק אידוי עד שהירקות מתרככים מעט.
  2. אם משתמשים בתרד שוטפים היטב את העלים וקוצצים גס. אם משתמשים במנגולד, מומלץ להפריד את החלק הלבן, לקצוץ אותו ולהוסיף לירקות בשלב האידוי.
  3. מוסיפים לירקות את גרגירי החומוס, תפוחי האדמה והתרד הקצוץ. מאדים קלות. מוסיפים מלח ופלפל.
  4. מוסיפים את הציר. הציר צריך לכסות את הירקות ועוד קצת. אם יש לכם קצה ישן שלגבינת פרמזן או פקורינו, מוסיפים אותו לסיר.
  5. מבשלים עד שתפוחי האדמה והחומוס רכים. מסירים מהאש.
  6. מוציאים את אלומת התבלינים. בעזרת מוט בלנדר ידני מרסקים את המרק באופן חלקי כך שנותרים עוד ירקות לא טחונים. מתקבל מרק במרקם סמיך אך לא חלק.
  7. מתקנים סמיכות וטעמים.
  8. מחלקים לקערות, זולפים מעט שמן זית, מפזרים גבינת פרמזן. אפשר גם קרוטונים ומגישים.

מידע פנים

  • אפשר להשתמש בגרגירי חומוס קפואים ואפשר להשרות את גרגירי החומוס לילה מראש ולבשל בישול מקדים- בישול על אש נמוכה עד שמתרככים אך עדיין מעט פריכים. מומלץ להוסיף לבישול מעט אבקת סודה לשתייה ולשטוף את הגרגירים בתום הבישול. החלפת המים של הגרגירים בזמן ההשריה עוזרת להיפטר מגזים. כשאני מכינה קטניות אני אוהבת להכין כמות גדולה ואז להקפיא בשקיות לשימוש מהיר.
  • שמרו את הקצוות של גבינות קשות כמו פרמזן, מנצ׳גו או פקורינו. מוסיפים אותן למרק המתבשל לתוספת טעם משובחת.