מרק דלעת

17 February, 2017

הדפסה

מה צריך?

  • 3 כפות שמן זית עדין
  • 8 בצלי שאלוט, קלופים וקצוצים
  • 2 בצלים אדומים, קלופים וקצוצים
  • 4 שיני שום
  • 1.5 ק”ג דלעת (רגילה או תאילנדית) קלופה ופרוסה לחתיכות גדולות
  • 300-400 ג’ שורש פטרוזיליה (אם אין, אפשר להחליף בגזר לבן או רגיל)
  • 1 ליטר ציר ירקות או עוף
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (אפשר גם שמנת 15%, אבל אז כדאי להגדיל את הכמות)
  • כפית שטוחה קינמון
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס

להגשה

  • כפית גדושה קרם פרש או שמנת חמוצה
  • עירית קצוצה
  • אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס

איך מכינים?

  1. מחממים תנור ל- 180-200 מעלות. מניחים את הדלעת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים במעט שמן זית ומפזרים את הקינמון ומעט מלח ים. אופים בתנור עד שהדלעת מזהיבה קלות ומתחילה קצת להתקרמל. מוציאים.
  2. בסיר כבד מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצלים והשום. מאדים קלות עד שהירקות מתרככים מעט (אבל לא נותנים להם להשחים). מוסיפים את הדלעת ושורש הפטרוזיליה, מערבבים ומבשלים מספר דקות.
  3. מוסיפים את הציר בכמות שמכסה מעט את הירקות, מוסיפים כפית וחצי מלח ומעט פלפל שחור ומבשלים עד להתרככות של שורש הפטרוזיליה.
  4. מוסיפים את השמנת המתוקה. מבשלים על אש נמוכה עוד מספר דקות ומרסקים במוט ריסוק או בלנדר.
  5. טועמים, מתקנים תיבול וסמיכות – המרק צריך להיות סמיך, ועמוק בטעמיו.חשוב – לא להוסיף יותר מדי נוזלים במהלך הבישול. אם המרק יהיה דליל מדי, קשה מאוד להסמיך אותו (ואם המרק סמיך מדי, מוסיפים שמנת, ציר או מים).
  6. להגשה: יוצקים לקערית אישית, מניחים קרם פרש במרכז כל קערה ומפזרים מעט מהעירית והאגוזים.