מרק דלעת

מאת: עירית בירן

17 בפברואר, 2017

להגשה

  1. מחממים תנור ל- 180-200 מעלות. מניחים את הדלעת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים במעט שמן זית ומפזרים את הקינמון ומעט מלח ים. אופים בתנור עד שהדלעת מזהיבה קלות ומתחילה קצת להתקרמל. מוציאים.
  2. בסיר כבד מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצלים והשום. מאדים קלות עד שהירקות מתרככים מעט (אבל לא נותנים להם להשחים). מוסיפים את הדלעת ושורש הפטרוזיליה, מערבבים ומבשלים מספר דקות.
  3. מוסיפים את הציר בכמות שמכסה מעט את הירקות, מוסיפים כפית וחצי מלח ומעט פלפל שחור ומבשלים עד להתרככות של שורש הפטרוזיליה.
  4. מוסיפים את השמנת המתוקה. מבשלים על אש נמוכה עוד מספר דקות ומרסקים במוט ריסוק או בלנדר.
  5. טועמים, מתקנים תיבול וסמיכות - המרק צריך להיות סמיך, ועמוק בטעמיו. חשוב - לא להוסיף יותר מדי נוזלים במהלך הבישול. אם המרק יהיה דליל מדי, קשה מאוד להסמיך אותו (ואם המרק סמיך מדי, מוסיפים שמנת, ציר או מים).
  6. להגשה: יוצקים לקערית אישית, מניחים קרם פרש במרכז כל קערה ומפזרים מעט מהעירית והאגוזים.