מרק עגבניות מעודן

מאת: עירית בירן

10 במרץ, 2019

מרק עגבניות עדין וקטיפתי. את המרק הזה אני מכינה כבר כמעט 30 שנה, ובמקור המתכון לקוח מספרה המיתולוגי של רות סירקיס — ״מהמטבח בהנאה״.

המתכון המקורי כלל מרגרינה, אבקת מרק, ורביכת קמח וחמאה — כנהוג אז.

6 מנות.

ירקות ארומטיים

  1. קוצצים את הירקות הארומטיים לקוביות. מחממים בסיר מרק בינוני חמאה ושמן זית ומאדים את הירקות הארומטיים במשך כ- 5 דקות, מבלי להשחים אותם.
  2. מוסיפים את העגבניות ואת שאר המרכיבים, חוץ מהשמנת. את הטימין מוסיפים ללא הגבעול. מבשלים על להבה נמוכה כ- 30 דק׳ בסיר מכוסה.
  3. שולפים את עלה הדפנה ומרסקים את המרק בבלנדר או במוט בלנדר עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את השמנת. מבשלים יחד על להבה נמוכה כמה דקות מתקנים תיבול וסמיכות. אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים חמים.
  4. אפשר להגיש עם קרוטונים.