מרק עגבניות עדין וקטיפתי. את המרק הזה אני מכינה כבר כמעט 30 שנה, ובמקור המתכון לקוח מספרה המיתולוגי של רות סירקיס — ״מהמטבח בהנאה״.
המתכון המקורי כלל מרגרינה, אבקת מרק, ורביכת קמח וחמאה — כנהוג אז.
6 מנות.
מה צריך?
- 40 גרם חמאה
- 3 כפות שמן זית
- 3 קופסאות של עגבניות מרוסקות במשקל 400 גרם (ממליצה על עגבניות תוצרת איטליה)
- 3-4 גבעולי פטרוזיליה
- מלח ים
- 10 גרגרי פלפל שחור שלמים
- 1 ציפורן שלם
- 1 עלה דפנה
- גבעול תימין
- 2 כוסות ציר (ירקות או עוף) או מים
- 1 חבילה שמנת (15% או יותר)
ירקות ארומטיים
- 1 כרישה או בצל בינוני
- 2 שאלוט — אם יש
- 1/2 שורש סלרי, או 2 גבעולים
- 2 גזרים
- 2 שיני שום קלופות
איך מכינים?
- קוצצים את הירקות הארומטיים לקוביות. מחממים בסיר מרק בינוני חמאה ושמן זית ומאדים את הירקות הארומטיים במשך כ- 5 דקות, מבלי להשחים אותם.
- מוסיפים את העגבניות ואת שאר המרכיבים, חוץ מהשמנת. את הטימין מוסיפים ללא הגבעול. מבשלים על להבה נמוכה כ- 30 דק׳ בסיר מכוסה.
- שולפים את עלה הדפנה ומרסקים את המרק בבלנדר או במוט בלנדר עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את השמנת. מבשלים יחד על להבה נמוכה כמה דקות מתקנים תיבול וסמיכות. אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים חמים.
- אפשר להגיש עם קרוטונים.
מידע פנים
- אפשר להחליף את העגבניות בעגבניות טריות, אך כדאי לקלף אותן לפני הבישול.
- אפשר לוותר על השמנת ולקבל מרק קל יותר. במקום השמנת, מוסיפים ציר או מים, עד לקבלת המרקם הרצוי.