במסגרת אירועי ההשקה החגיגיים של הסטודיו ביפו הודפסה לבקשתנו מהדורה מיוחדת של ספר התענוגות של עמוס קינן, יצירה שאנחנו אוהבות במיוחד. תודה גדולה לערן זמורה מהוצאת כנרת שנרתם למשימה בנכונות והתלהבות.
ספר התענוגות ראה אור בראשית שנות השבעים, באותם ימים כשלא רבים יצאו מגבולות הארץ, כשלא היו מדורי אוכל, בלוגים וביקורת מסעדות, היה זה חידוש גמור לדבר על הנאות החיים. עמוס קינן הביא את הנהנתנות לדרגת אמנות ואין פלא שהספר אזל מהמדפים, עד שלא היה ניתן להשיג אותו יותר. והנה, הוא חזר בהדפסה ורודה ומיוחדת, ואנחנו מתענגות עליו כאן בסטודיו.
על רקע המחאה שמטרתה להגן על גידול השום הישראלי החלטנו להכין את מרק השום מתוך הספר של עמוס קינן, משום ישראלי, כמובן. הרקע למחאה הוא הורדת המכסים על יבוא שום מסין באופן המאיים להפוך את התחרות של החקלאי הישראלי לבלתי אפשרית, בהעדר תמיכה ממשלתית.
השום הסיני, בניגוד לשום הישראלי אינו כפוף לרגולציה מערבית, ועל כן הוא עמוס בחומרים משמרים ומלבינים שתפקידם להאריך את חיי המדף שלו. אלו משנים את ההרכב של השום, וגורמים לכך שהוא נושא עד פי חמישה פחות אליצין – החומר שאחראי על ריחו וטעמו הייחודיים של השום, וכמו כן על סגולותיו הבריאותיות וערכיו התזונתיים.

מרק השום הוא דרך נהדרת לפאר את הירק הנפלא הזה. ומכיוון שהוא מתכון עם מעט מאוד חומרי גלם, ככל שהגלם המרכזי יותר טוב כך המנה תהיה יותר טובה.
את ספר התענוגות תוכלו למצוא על מדפי הסטודיו כשתגיעו לבקרנו.

אז הנה לכם מרק שום נפלא של עמוס קינן, מתוך ספר התענוגות
מה צריך ?
- 3-4 כפות שומן אווז או חמאה
- 24 שיני שום קלופות (אפשר יותר)
- 2 ליטר ציר בקר (המתכון יצא נהדר גם עם ציר עוף או ירקות) כאן תוכלו למצוא את המתכון שלנו לציר בקר
- מלח ים,
- פלפל שחור גרוס
- 4 חלמונים
- 2 כפות שמן זית
- 4 פרוסות לחם לבן או לחם אחר שאוהבים
- מעט עלי פטרוזיליה קצוצה — אופציה שאינה במקור
איך מכינים?
- מאדים את שיני השום הקלופות בשומן האווז / בחמאה. לא משחימים.
- מוסיפים את הציר, מתקנים תיבול במלח ופלפל ומבשלים עד ששיני השום רכות מאוד.
- מועכים את שיני השום בתוך המרק.
- טורפים את החלמונים עם שמן הזית.
- מוסיפים את החלמונים למרק ומבשלים בבחישה כ-5 דקות על להבה קטנה, בלי להרתיח.
- מסננים את המרק, שומרים את המרק המסונן וזורקים את המשקעים שנותרו במסננת.
- משחימים את פרוסות הלחם בתנור או בטוסטר. מניחים אותן בתחתית כלי ההגשה.
- יוצקים עליהן את המרק החם ומגישים.
- אם החלטן כמונו להוסיף מעט פטרוזליה- עכשיו זה הזמן.


