מרק תרד, אפונה ונענע

מאת: עירית בירן

19 בדצמבר, 2018

אני בטוחה שאם תנסו את המרק הזה תודו לי על שהכרתי ביניכם — גם בגלל שהוא כל כך טעים וגם בגלל שהמתכון שלו קל שבקלים. במיוחד במתכונת האקסטרא מקוצרת שלו: נכון, אני לא משתמשת הרבה במוצרים קפואים, אבל ירקות קפואים באיכות מעולה זה דווקא מוצר חובה שממש כיף לשלב במטבח.

המתכון לקוח מספר בישול עליו המלצתי פה כבר בעבר — The Silver Palate Cookbook. הספר יצא לאור לראשונה בשנת 1979 ונכתב ע״י ג׳ולי רוסו ושיילה לוקינס, שפתחו מעט קודם לכן מעדנייה וחנות אוכל מוכן על-שמה קרוי הספר. גם המוסד וגם הספר הפכו למיתולוגיים.

בספר אין אפילו צילום אוכל אחד, והוא מאויר בציורים מקסימים ומכיל כ- 350 מתכונים לאוכל ביתי ואירוח, וזכה אפילו להמלצה חמה של לא אחרת מג׳וליה צ׳יילד. אז הנה, עוד מתכון מאוד מוצלח ממנו, ועם התאמות קלות.

  1. בסיר כבד ממיסים את החמאה והשמן, מוסיפים את הבצלים ומאדים עד שמתרככים. חשוב לא לחרוך אותם.
  2. מוסיפים את תוכן השקיות הקפואות. מערבבים ומאדים קלות, מוסיפים מעט מלח ופלפל ואת הציר.
  3. מבשלים על להבה נמוכה כ- 20 דקות. מוסיפים את השמנת ואת הנענע. מרסקים במוט ריסוק ידני. ממש חשוב שהמרק לא יהיה דליל, אז לא כדאי להתפתות להוסיף יותר מדי נוזלים במהלך הבישול. אם לאחר הריסוק המרק נראה סמיך מדי, מוסיפים עוד מהציר. מתקנים תיבול, ומגישים.