מתכון מנצח לניוקי ביתי ובעבודת יד, לבטח אחת מהמנות האהובות על בני הבית.
מה צריך?
- 1.5 קילו תפוחי אדמה אדומים
- ביצה
- כף שמן זית
- כפית מלח
- 300 גרם קמח לבן (אני משתמש בקמח פסטה של, Pivetti אבל כל קמח יתאים)
איך מכינים?
- מחממים תנור ל- 180-200 מעלות. מנקים את תפוחי האדמה במברשת או נייר מגבת, לא מרטיבים ולא מקלפים. אופים על תבנית עם נייר אפייה (המהדרין יפזרו מלח גס בתבנית) למשך 45 דקות עד שעה, עד שתפוחי האדמה רכים מספיק לאכילה. כשתפוחי האדמה מוכנים, מוציאים, חותכים לחצאים ומצננים.
- מקלפים את תפוחי האדמה. מניחים בצד את הקליפות ומועכים את מה שנשאר מתפוחי האדמה בכלי להכנת פירה.
- בקערה, מערבבים ביד את תפוחי האדמה ושאר החומרים. את הקמח מומלץ להוסיף בשלבים ולהפסיק כשהבצק מרגיש נעים ונוח לעבודה. לפעמים צריך עוד קמח נוסף על הכמות הנקובה במתכון.
- על משטח מקומח, מגלגלים מהתערובת גלילים בקוטר של 1.5 עד 2 ס”מ. חותכים את הגלילים לחתיכות באורך של כ- 2 ס”מ.
- מניחים את החתיכות בתבנית. מומלץ לפזר קמח סמולינה קודם, כדי שהחתיכות לא ידבקונה.
- מרתיחים מים עם מעט מלח. מוסיפים את הניוקי, לא בצפיפות, ומבשלים עד שהם צפים פלוס דקה. מוציאים, מוסיפים לאיזה רוטב שרוצים (הפייבוריט שלי — חמאת מרווה).
חמאת מרווה
- מחממים במחבת עם תחתית עבה 50 גרם חמאה עם מספר עלי מרווה צעירים וקצוצים.
- כשהחמאה מתחילה להשחים מוסיפים את הניוקי ומעט מלח גס. מטגנים קלות משני הצדדים. מגישים עם פרמזן מגוררת או קלופה לשבבים.
בונוס: קליפות תפוחי אדמה קלויות
- את קליפות תפוחי האדמה – שנותרו לאחר תהליך הבישול ונשמרו בצד – אפשר לתבל במעט שמן זית או שמן אגוזים, מלח גס ותימין (או תבלין דומה אחר), ולקלות בתנור שחומם ל- 200 מעלות, עד שהקליפות קריספיות.