אבטיח הוא אולי המאכל שהכי הכי מתאים לקיץ בארץ, קר, מתוק, מרענן ומלא בעסיס. כולנו מכירים את השילוב הקלאסי של אבטיח וגבינה בולגרית, ובכל זאת, לא רואים הרבה אבטיח משולב בסלטים או במנות אחרות. ובצדק, אבטיח לא מסתדר עם הרבה ירקות אחרים, אבל אם נותנים לו את הבמה ומוסיפים לו רק תיבול ועשבי תיבול טריים, יצא סלט מהמם שמשחק על השילוב האומאמי הזה של מתוק-מלוח-חריף-חמוץ.
סלט קל ומושלם לאירוח או לארוחת צהריים קיצית ביום חם. שלא לדבר על כמה שהוא יפה. במיוחד בצלחות של הסטודיו :)
מה צריך?
- רבע אבטיח חתוך לקוביות בגודל ביס
- עשבי תיבול טריים: בזיליקום, נענע, כוסברה ושמיר. על הבזיליקום והנענע ממש לא כדאי לוותר.
- שמן שומשום
- בצל סגול (גם בצל ירוק או שאלוט יעבוד)
- פלפל חריף ירוק או אדום קצוץ, או פרוס לטבעות דקות
- פיסטוק או אגוז אחר קלוי וקצוץ גס
- שמן זית
- לימון
- מלח*
איך מכינים?
- חותכים את האבטיח לקוביות של כ 2 ס״מ, הפלפל החריף והבצל. שוטפים את הירוקים ומייבשים.
- קולים את הפיסטוק – על המחבת על אש נמוכה עד שמריחים ריח של קלייה ורואים על האגוזים צבע שחום, או בתנור על 170 מעלות למשך 10 דקות.
- אחרי שהפיסטוקים (או אגוז אחר אם החלפתם) מתקררים קוצצים אותם גס.
- בקערה גדולה נניח את כל חומרי הגלם המרכיבים את הסלט. את עשבי התיבול לא נקצוץ, נשאיר אותם כמו שהם (רק מופרדים מהגבעול).
- נתבל: נוסיף כמה טיפות של שמן שומשום, שמן זית בנדיבות, מיץ לימון ומלח. נערבב היטב ונגיש.
- רבע אבטיח יספיק לסלט גדול יחסית להגשה למרכז שולחן . אפשר להכין גם בכמויות קטנות יותר כמובן ולהתאים את התיבול

מידע פנים
- לגבי מלח – אנחנו אוהבות במיוחד וממליצות להשתמש בסלטים טריים במלח גימור (הכוונה למלח מעודן שמיועד לתיבול המנה להגשה) . כן, מלח זה מלח, אבל אלוהים נמצא בפרטים הקטנים! אפשר להשיג גם אפקט של מרקם וגם טעם טוב יותר עם שימוש במלח הנכון. במקרה הזה, אנחנו ממש ממליצות על מלח מלדון, שהצורה והמרקם שלו יקפיצו את הסלטים ואת הסלט הזה ספציפית למעלה.