800 גרם גרגירי חומוס מבושלים (אפשר להשרות ולבשל חומוס טרי ואפשר גם להשתמש בחומוס קפוא. במקרה הזה, כדאי לשטוף את החומוס לפני הבישול כדי להיפטר מהקרח הלא טעים שהצטבר בהקפאה)
צרור תרד עדין (טורקי או ניו-זילנדי, למשל)ֿ, שטוף, ללא גבעולים, קרוע ביד
צרור קטן של עלי בזיליקום, קרוע ביד
פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות דקות
250 גרם גבינת פטה או בולגרית טובה (אני השתמשתי בבולגרית של ״המאירי״ ואהבתי מאוד)
כפית מלח
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
גרידת לימון מלימון אחד
5 כפות מיץ לימון
5 כפות שמן זית איכותי
איך מכינים?
מערבבים את כל החומרים, חוץ מהגבינה והתרד. ממש לפני ההגשה מוסיפים את התרד, מערבבים קלות ומתקנים תיבול. מפזרים את הגבינה על הסלט.