סלט דלעת, גריסי פנינה ופטריות

סלט דלעת, גריסי פנינה ופטריות

27 November, 2017

הדפסה

סלט צבעוני ועשיר בטעמי סתיו. גריסי הפנינה מעניקים לסלט קראנצ׳יות, ובשילוב עם טעמה המתקתק של הדלעת והבשרניות של הפטריות נוצר סלט שהוא ארוחה בפני עצמה, עם בוסט של רעננות בזכות השימוש בשמיר.

המתכון לסלט הוא מתוך ספר בישול מעולה בשם Gather.

ואגב, הקערה שבתמונה היא אחד הכלים האהובים עליי בסטודיו — מושלמת כקערה אישית של פסטה, סלט או כל מנה אישית שלא זקוקה לסכין, וגם נהדרת כקערת הגשה.

מה צריך?

  • 250 גר׳ גריסי פנינה (או כוסמת)
  • 4 כפות שמן זית
  • קליפת מגוררת ומיץ מלימון אחד
  • חצי דלעת תאילנדית (או 1 ק״ג דלעת מסוג אחר)
  • צרור עלי מרווה
  • ענף רוזמרין
  • שיניים של ראש שום שלם, עם הקליפה
  • 4-5 פטריות פורטובלו גדולות, או 300-400 גר׳ פטריות אחרות
  • מעט עלי פטרוזיליה ועלי שמיר שלמים לקישוט

לרוטב

  • 2 כפיות סוכר
  • 2 כפיות חרדל איכותי
  • כף חומץ תפוחים
  • צרור של עלי שמיר, קצוצים
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס
  • 2-3 כפות קרם פרש או שמנת חמוצה (אופציונלי)

איך מכינים?

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. פורסים את הדלעת לפי הפלחים, ולא חייבים לקלף. מנקים את הגרעינים.
  2. אם משתמשים בדלעת לא תאילנדית, חותכים באופן המתאים לדלעת: רצוי חיתוך מוארך אך אפשר גם קוביות. מניחים את הדלעת בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בשמן זית. מפזרים מעט מלח ים ופלפל שחור. מניחים מרווה ורוזמרין ומפזרים את שיני השום.
  3. אופים מכוסה בנייר אלומיניום 15 דקות, ובינתיים פורסים את הפטריות לפרוסות שמתאימות לסלט. פטריות שימאג׳י אפשר להשאיר שלמות.
  4. לאחר 15 דקות אפייה מסירים את נייר הכסף, מפזרים את הפטריות ומחזירים לתנור לאפיה עד שהדלעת מתרככת ומזהיבה. מבשלים את גריסי הפנינה בסיר עם מים כ- 20 דקות עד שהגריסים רכים אך עדיין מעט נגיסים. שוטפים, מסננים, מוסיפים מעט שמן זית, מלח ופלפל ומניחים בצד.
  5. בקערה קטנה מערבבים את חומרי הרוטב. להגשה, מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערת הגשת שטוחה ומערבבים קלות. יוצקים את הרוטב. מפזרים פטרוזיליה ושמיר. ממליחים, מפלפלים ומגישים.