סלט קל וכיפי ונורא טעים שגיליתי בבר יין מקסים בפיאמונטה.
מה צריך?
- 3 זוקיני
- חבילת אספרגוס
- מעט עלי בזיליקום
- מספר עגבניות שרי
- חופן שבבי פרמזן
- מלח ים עדין
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית
איך מכינים?
- קוטמים מהאספרגוס את הבסיס העצי. חותכים לחתיכות של 3 ס״מ. חוצים את הזוקיני. מסלקים את הגרעינים ופורסים לפרוסות בעובי של כ- 0.5 ס״מ.
- מרתיחים מים עם מעט מלח. שולקים את האספרגוס והזוקיני במים הרותחים. כל ירק בנפרד, ול- 60 שניות בלבד! מעבירים לקערה עם מי קרח, מצננים ומסננים.
- חוצים את עגבניות השרי. מניחים בקערת סלט את הזוקיני, האספרגוס והעגבניות. קוצצים מעט בזיליום ומוסיפים. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. מערבבים קלות, ומפזרים שבבי פרמזן מעל.