סלט זוקיני ואספרגוס

סלט זוקיני ואספרגוס

מאת: עירית בירן

8 ביולי, 2017

סלט קל וכיפי ונורא טעים שגיליתי בבר יין מקסים בפיאמונטה.

  1. קוטמים מהאספרגוס את הבסיס העצי. חותכים לחתיכות של 3 ס״מ. חוצים את הזוקיני. מסלקים את הגרעינים ופורסים לפרוסות בעובי של כ- 0.5 ס״מ.
  2. מרתיחים מים עם מעט מלח. שולקים את האספרגוס והזוקיני במים הרותחים. כל ירק בנפרד, ול- 60 שניות בלבד! מעבירים לקערה עם מי קרח, מצננים ומסננים.
  3. חוצים את עגבניות השרי. מניחים בקערת סלט את הזוקיני, האספרגוס והעגבניות. קוצצים מעט בזיליום ומוסיפים. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. מערבבים קלות, ומפזרים שבבי פרמזן מעל.