סלט זוקיני ואספרגוס

סלט זוקיני ואספרגוס

8 July, 2017

הדפסה

סלט קל וכיפי ונורא טעים שגיליתי בבר יין מקסים בפיאמונטה.

מה צריך?

  • 3 זוקיני
  • חבילת אספרגוס
  • מעט עלי בזיליקום
  • מספר עגבניות שרי
  • חופן שבבי פרמזן
  • מלח ים עדין
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית

איך מכינים?

  1. קוטמים מהאספרגוס את הבסיס העצי. חותכים לחתיכות של 3 ס״מ. חוצים את הזוקיני. מסלקים את הגרעינים ופורסים לפרוסות בעובי של כ- 0.5 ס״מ.
  2. מרתיחים מים עם מעט מלח. שולקים את האספרגוס והזוקיני במים הרותחים. כל ירק בנפרד, ול- 60 שניות בלבד! מעבירים לקערה עם מי קרח, מצננים ומסננים.
  3. חוצים את עגבניות השרי. מניחים בקערת סלט את הזוקיני, האספרגוס והעגבניות. קוצצים מעט בזיליום ומוסיפים. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. מערבבים קלות, ומפזרים שבבי פרמזן מעל.