סלט יווני

מאת: עירית בירן

2 בספטמבר, 2019

מה לא נאמר על הסלט היווני הקלאסי והפשוט-לכאורה, שמשום מה אף פעם לא יהיה טעים כמו שמגישים אותו ביוון. כנראה שהצלחת המתכון קמה ונופלת על איכותם וטעמם של חומרי הגלם, על המרחב הכחול האינסופי, או שפשוט השלם עולה על סך חלקיו — ורק ביוון.

  1. את העגבניות פורסים לרבעים או לחצאים ואז לפרוסות.
  2. את המלפפונים פורסים לאורך ואז לפרוסות( אם המלפפון מימי, מוציאים עם כפית את הגרעינים).
  3. חוצים את הבצל הסגול ופורסים לפרוסות דקיקות.
  4. מגלענים את הזיתים.
  5. חוצים את הפלפל הירוק, מרוקנים מגרעינים ומסירים את הרקמה הלבנה. פורסים כל חצי לפרוסות דקות.
  6. מניחים עגבניות, מלפפון, פלפל, בצל, זיתים וצלפים בקערת הגשה. מתבלים עם מלח ופלפל שחור גרוס טרי. מניחים את הפטה ממעל ובוזקים את האורגנו. זולפים את שמן הזית בנדיבות. אפשר לזלף גם חומץ בן יין אדום. אני מעדיפה בלי.