סלט יווני

2 September, 2019

הדפסה

מה לא נאמר על הסלט היווני הקלאסי והפשוט-לכאורה, שמשום מה אף פעם לא יהיה טעים כמו שמגישים אותו ביוון. כנראה שהצלחת המתכון קמה ונופלת על איכותם וטעמם של חומרי הגלם, על המרחב הכחול האינסופי, או שפשוט השלם עולה על סך חלקיו — ורק ביוון.

מה צריך?

  • 5 עגבניות יפות ובשלות (אני ממליצה על עגבניות מסוג מגי)
  • 2 מלפפונים טריים וקשים
  • 1 בצל-אדום, קטן
  • כ- 10 זיתי קלמטה
  • 1 כף גדושה של צלפים
  • פרוסה של גבינת פטה כבשים
  • פלפל ירוק כהה
  • כ- 1 כפית של אורגנו יבש (או תערובת של אורגנו, נענע וטימין יבשים אם בא לכם להשקיע)
  • 4 כפות שמן זית איכותי.
  • 2 כפות חומץ בן-יין אדום (לא חובה)

איך מכינים?

  1. את העגבניות פורסים לרבעים או לחצאים ואז לפרוסות.
  2. את המלפפונים פורסים לאורך ואז לפרוסות( אם המלפפון מימי, מוציאים עם כפית את הגרעינים).
  3. חוצים את הבצל הסגול ופורסים לפרוסות דקיקות.
  4. מגלענים את הזיתים.
  5. חוצים את הפלפל הירוק, מרוקנים מגרעינים ומסירים את הרקמה הלבנה. פורסים כל חצי לפרוסות דקות.
  6. מניחים עגבניות, מלפפון, פלפל, בצל, זיתים וצלפים בקערת הגשה. מתבלים עם מלח ופלפל שחור גרוס טרי. מניחים את הפטה ממעל ובוזקים את האורגנו. זולפים את שמן הזית בנדיבות. אפשר לזלף גם חומץ בן יין אדום. אני מעדיפה בלי.

מידע פנים

  • אפשר להשקיע ולהכין תערובת תבלינים משודרגת הכוללת אורגנו, נענע יבשה וטימין בחלקים שווים. מי שהגיע ליום הולדת 4 של הסטודיו קיבל שקית כזו במארז המתנה שהכנו ויכול עכשיו ליהנות ממנה.