סלט ירוק, אדום וכתום

26 May, 2024

הדפסה

ממש לפני השבעה באוקטובר, שרית גופן הצלמת וענת לבל הסטייליסטית, התארחו בסטודיו ליום צילומים עבור מגזין לאישה. המוזה הובילה אותי להכין 5 מתכונים מהמטבח הספרדי בהשראת העונה, הצבעים והעניין שמעורר כאן המטבח הספרדי לאחרונה. אני מביטה באישה המחייכת וחושבת על כל מה שלא ידעתי אז ומה שאני יודעת היום. החודשים נקפו ולקח לנו זמן לחזור לחומרים. ארבעה חודשים לתוך המלחמה שניפצה עבור רבים כל כך את הבית, המשפחה והקהילה, חשבנו ששוב המטבח הביתי מוכיח את מקומו כמדורת השבט ומותר להמשיך לבשל ולהתכנס סביב שולחן יפה ומנות שמזינות את הגוף והנפש. לקריאת הכתבה באתר ״לאשה״. תודה לרוני רבינוביץ שכתבה כל כך יפה, לענת לבל על סטיילינג, ולשרית גופן על הצילומים..

תפריט הארוחה כלל:

המתכונים שהכנתי מרכיבים ארוחה ביתית שלמה ומושלמת וכל אחד מהם יכול גם להתלוות למנות אחרות.


סלט חגיגי, צבעוני ומרשים. התוספת של האגוזים המקורמלים תעבוד נהדר גם בסלטים אחרים, ואפשר להכין אותם הרבה זמן מראש. אגב, הם מעולים גם כנשנוש (ממכר!) כשלעצמם. להכנת הרוטב אני ממליצה להשתמש בחומץ מיין שרי, שנקרא חומץ חרז (או חרס) והוא חומץ ספרדי עשיר ועז. אפשר למצוא אותו במעדניות. אם אין – אפשר להשתמש בחומצים אחרים, ראו במתכון.

מה צריך (כ- 6 מנות)

  • חסות ועלים ירוקים לפי הטעם (בצילום: חסה לאליק, אנדיב, ארוגולה, בייבי תרד)
  • מלבן דלעת
  • 1/2 כוס גרגירי רימון
  • פלחים מפולטים של פרי הדר, מומלץ אדום (כמו אשכולית אדומה)

לאגוזים המקורמלים

  • כ־1 כוס אגוזים טבעיים (פקאן, קשיו, שקדים מולבנים, לוז מולבן)
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1 כפית מים
  • קומץ מלח
  • אפשרות: תבלינים לפי הטעם (פפריקה מתוקה או חריפה, צ׳ילי, זרעי שומר, מרווה)

לרוטב הוויניגרט

  • 1/4 כוס שמן זרעי ענבים או שמן זית עדין
  • 3-2 כפות חומץ שרי (או חומץ בן יין אדום, בלסמי, חומץ תפוחים או מיץ לימון)
  • 1 כפית דבש, מייפל או סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • קמצוץ פלפל שחור גרוס
  • אפשרות: 1 בצל שאלוט קטן קצוץ, 2-1 עלי טרגון טרי (לאוהבי האניס)

איך מכינים?

  1. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בצנצנת ומערבבים או טורפים למרקם אחיד.
  2. האגוזים: שמים בסיר קטן את האגוזים, הסוכר והמים, ומבשלים תוך ערבוב מתמיד בכף עץ, עד שהסוכר מתקרמל (כ־5 דקות). מסירים מהכיריים, מוסיפים את המלח ואם רוצים – גם תבלינים נוספים. מערבבים. יוצקים את תכולת הסיר על נייר אפייה ומפזרים בשכבה אחידה. מניחים לצינון. שוברים או חותכים בסכין לחתיכות נוחות.
  3. הרכבת הסלט: שמים את העלים בקערה. מגלפים את הדלעת בעזרת קולפן ירקות לסלילים דקים וארוכים ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את גרגירי הרימון ופלחי ההדרים. מוסיפים את האגוזים המקורמלים, יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים.