התוספת האולטימטיבית לעוף צלוי בגריל, לנקניקיות, צלעות, המבורגרים ובאופן כללי לכל מנות הברביקיו והאוכל המטוגן.
שנים ארוכות הכנתי את סלט הקולסלו (Coleslaw) בגרסתו הישראלית — כרוב קצוץ, גזר מגורר, ורוטב ממיונז, חומץ, מעט סוכר ומלח. סלט נהדר ופשוט.
כשמצאתי את המתכון הזה בספר בישול של עדנה לואיס (Edna Lewis). התאהבתי בעדנה ובגרסה שלה לסלט (ובעוד כמה מתכונים אמריקאיים שורשיים). מאז, זה הסלט הביתי שלי בגזרה הזו. מעט מורכב יותר — אבל הרבה יותר טעים.
המתכון נכלל בתפריט ארוחה משפחתית #5.
מה צריך?
- ראש כרוב ירוק גדול ויפה
- 3 מלפפונים
- 2 כפות מלח גס
- 1/2 כוס חומץ תפוחים או חומץ לבן טוב אחר
- 1 כף חרדל איכותי
- 1/3 כוס סוכר
- 1/4 כוס שמן ניטרלי – זרעי ענבים או תירס למשל
- 1/4 כוס שמנת להקצפה
- 2 כפות שמנת חמוצה
- פלפל שחור גרוס
איך מכינים?
- ראשית חוצים את הכרוב לרבעים ואז פורסים לרצועות דקות דקות. אפשר להיעזר במנדולינה או לקצוץ בסכין אבל חשוב מאוד שיהיה דק!
- חוצים את המלפפונים לאורכם. מוציאים בעזרת כפית את הגרעינים וחותכים לפרוסות דקות.
- מערבבים את הכרוב, המלפפונים והמלח בקערה גדולה. מעסים את הכרוב לערבוב טוב עם המלח ונותנים לעמוד כחצי שעה. אפשר להכין את הכרוב ולתת לו לעמוד גם מספר שעות או אפילו לילה קודם ולהניח במקרר. הכרוב יגיר נוזלים ויהיה קריספי. לפני ההגשה, סוחטים את הכרוב להוצאת הנוזלים ומעבירים לקערה נקיה.
- מכינים את הרוטב- בסיר קטן מחממים את החומץ והסוכר עד שהסוכר נמס ועוד 2-3 דקות. מסירים מהאש. מוסיפים את החרדל השמן ומערבבים היטב. מוסיפים את הרוטב החם לכרוב ומערבבים היטב.
- .מוסיפים את השמנת החמוצה והשמנת להקצפה ומעט פלפל שחור. מערבבים. סביר להניח שהסלט יהיה מלוח מספיק אבל מומלץ לטעום ולהוסיף מלח אם צריך.
- מגישים כתוספת לעוף בגריל מושלם, להמבורגר, או כל מנת ברביקיו שאתם אוהבים.