סלט נהדר שמשלב בין ירוקים עדינים לארטישוק קריספי ומוצרלה רכה. מתאים כמנה ראשונה או כמנה עיקרית בארוחה קלה.
מה צריך?
- חבילה של עלי מנגולד, או קופסה של תרד תורכי או ניו זילנדי
- צנצנת ארטישוק משומר
- מוצרלה טרייה — 2 כדורים גדולים או קופסה של כדורי מוצרלה קטנים
- 3 כפות אגוזים מסוכרים או צנוברים או אגוזים אחרים
- גבעול בצל ירוק או שאלוט (אופציונלי)
- שמן זית
- לימון
- מלח ים
- פלפל גרוס
- 1/4 פלפל צ׳ילי או מעט שבבי צ׳ילי
איך מכינים?
- אם משתמשים בירק עדין, כמו תרד תורכי או רוקט, שוטפים את הירק. מסירים קצוות גבעולים, מייבשים ומניחים בקערה. אם משתמשים במנגולד: שוטפים היטב, מסירים את החלק הלבן של הגבעול ושולקים 60 שניות במים רותחים, כמו פסטה. מסננים וחותכים לרצועות.
- מסננים את הארטישוקים היטב. מניחים על נייר אפייה, מפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס וצורבים בתנור שחומם ל- 200 מעלות עד שהארטישוקים נצרבים ונהיים מעט קריספיים — חשוב ביותר למרקם של הסלט.
- אם משתמשים בצנוברים או אגוזים לא קלויים, קולים אותם על מחבת עד שיזהיבו מעט. זהירות לא לשרוף.
- מניחים את הארטישוקים על שכבת הירק.
- קורעים את כדורי המוצרלה ומפזרים.
- מפזרים מעל את האגוזים המקורמלים או הצנוברים. קוצצים את הבצל הירוק לטבעות עדינות. אם משתמשים בשאלוט פורסים לפרוסות ממש דקות ומפזרים בעדינות על הסלט.
- מפזרים מלח ופלפל, זולפים שמן זית ומעט מיץ לימון.