סלט מנגולד, ארטישוק צרוב ומוצרלה

מאת: עירית בירן

23 בפברואר, 2021

סלט נהדר שמשלב בין ירוקים עדינים לארטישוק קריספי ומוצרלה רכה. מתאים כמנה ראשונה או כמנה עיקרית בארוחה קלה.

  1. אם משתמשים בירק עדין, כמו תרד תורכי או רוקט, שוטפים את הירק. מסירים קצוות גבעולים, מייבשים ומניחים בקערה. אם משתמשים במנגולד: שוטפים היטב, מסירים את החלק הלבן של הגבעול ושולקים 60 שניות במים רותחים, כמו פסטה. מסננים וחותכים לרצועות.
  2. מסננים את הארטישוקים היטב. מניחים על נייר אפייה, מפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס וצורבים בתנור שחומם ל- 200 מעלות עד שהארטישוקים נצרבים ונהיים מעט קריספיים — חשוב ביותר למרקם של הסלט.
  3. אם משתמשים בצנוברים או אגוזים לא קלויים, קולים אותם על מחבת עד שיזהיבו מעט. זהירות לא לשרוף.
  4. מניחים את הארטישוקים על שכבת הירק.
  5. קורעים את כדורי המוצרלה ומפזרים.
  6. מפזרים מעל את האגוזים המקורמלים או הצנוברים. קוצצים את הבצל הירוק לטבעות עדינות. אם משתמשים בשאלוט פורסים לפרוסות ממש דקות ומפזרים בעדינות על הסלט.
  7. מפזרים מלח ופלפל, זולפים שמן זית ומעט מיץ לימון.