סלט סלק ואנדיב

סלט סלק ואנדיב

מאת: עירית בירן

21 באפריל, 2018

מתכון חדש באתר לסלט המרהיב הזה שכיכב בסדנת ההוגה שהייתה פה לפני חודשיים (איך הזמן טס). המתכון הזה הוא בעצם וריאציה אחת מני רבות של סלט שמופיע פעמים רבות בספרי בישול נורדיים רבות וניתן ליישום במגוון שילובים, עם קצת יצירתיות ותעוזה, לפי מצב הרוח ומה שיש במקרר.

המתכון הזה הוא בעצם וריאציה אחת מני רבות של סלט שמופיע פעמים רבות בספרי בישול נורדיים רבות וניתן ליישום במגוון שילובים, עם קצת יצירתיות ותעוזה, לפי מצב הרוח והמצאי במקרר. מרכיבי היסוד הם:

הסוד להצלחת הסלט הוא שילוב וגיוון בין טעמים ומרקמים שונים של חומרי הגלם: רכים ופריכים, מתוקים ומלוחים-חמצמצים, וגם - צבעוניות מגרה.

לסלט

לויניגרט

  1. עוטפים את הסלקים בנייר אפיה או רדידי אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 45 דקות.
  2. בינתיים, מכינים את הויניגרט: מערבבים או מנערים בצנצנת את חומרי הויניגרט עד שנוצרת אמולסיה. טועמים ומתקנים תיבול. צריך להרגיש חמוץ ומתוק עם מליחות עדינה. הרוטב נשמר כמה ימים במקרר, אז אפשר מראש להכפיל כמויות.
  3. חוצים את הסלקים האפויים לחצי ופורסים כל חצי לפרוסות דקות. מסדרים בתחתית הקערה.
  4. חוצים את האנדיב לרבעים. נפטרים מהלב, פורסים דק, ומפזרים מעל הסלק.
  5. פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומפזרים מעל הסלט.
  6. מפוררים את הגבינה הכחולה (אפשר להקפיא את הגבינה לשעה, ואז יותר קל לפורר) מעל הסלט.
  7. מפזרים את עשבי התיבול, את הפרי, ואת הפיסטוק.
  8. יוצקים מעל את הויניגרט ומתבלים עם מלח ים ופלפל שחור גרוס.
  9. מערבבים את הסלט רק לאחר ההגשה ואחרי שכל האורחים ראו והתפעלו.