הפשטות של המנה מחייבת עגבניות ממש ממש מעולות. אני ממליצה על אלו מזן ״מגי״, או על עגבניות שרי, ואפשר גם לערבב צבעים. סלט מעולה לצד מנות בשר מהגריל — כמו של יום העצמאות הבא עלינו לטובה.
המתכון נכלל בתפריט הארוחות המשפחתיות שלי #5.
מה צריך?
- 1 ק״ג עגבניות שרי, שטופות וחתוכות לרבעים (כפלחים)
לרוטב
- 1/2 כוס שמן זית מעולה ןעדין
- 2-3 בצלי שאלוטס, קצוצים דק
- מלח-ים, פלפל שחור גרוס
- כפית חרדל דיז׳ון
- חופן עלי פטרוזיליה קצוצים קלות
איך מכינים?
- מניחים את העגבניות בקערת הגשה.
- מערבבים את חומרי הרוטב בקערה.
- יוצקים את הרוטב על העגבניות, מפזרים את הפטרוזיליה, וממליחים אם צריך.