מודה, לא מדובר בסלט קל או מהיר הכנה — יש כאן עבודה, אבל היא משתלמת מאוד. זה סלט שגונב את ההצגה, ומקפיץ כל ארוחה לחגיגה של צבע וטעם.
עגבנייה ירוקה היא עגבניית בוסר — אם תגגלו ״עגבניה ירוקה״ תראו פרסומים ולפיהם עגבניות ירוקות אינן בריאות למאכל בשל תכולת סלנום גבוהה. לפי אותם פרסומים החומר הנ״ל מתפרק כשהעגבנייה מאדימה או בטיגון או בכבישה.
אם הפרסומים האלו מטרידים אתכם אפשר להחליף את העגבניות הירוקות בעגבניות בשלות אך מאוד מאוד מוצקות, או בפלפל ירוק או כל ירק אחר שנראה לכם מתאים והעיקר שיהיה פריך.
מה צריך?
- 2 עגבניות ירוקות
- 1 פלפל אדום
- 1 פלפל צהוב או כתום
- 1 גזר גדול (או 2 קטנים)
- 2 בצלי שאלוט
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס אגוזי מלך
- 1 כפית מלח ים ועוד מלח להשריית העגבניות
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית שבבי צ׳ילי או אבקת צ׳ילי
- 1 כף דבש
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 כפות חומץ בן יין לבן או חומץ תפוחים
- חופן פטרוזיליה או כוסברה
איך מכינים?
- חוצים את העגבניות ואז פורסים דק. מניחים במסננת, מוסיפים מעט מלח ים ונותנים לעגבניות להגיר מים, במשך כ- 1/2 שעה (אני תוהה אם הסיבה להשרייה הזו קשורה להוצאת הסלנום, בדומה להשריית חצילים).
- מנקים את הפלפלים, חוצים ופורסים לרצועות דקות לרוחב.
- מגרדים את הגזר על פומפייה (גודל בינוני).
- פורסים את הבצל לרצועות דקות.
מכינים את הרוטב
- כותשים את האגוזים והשום במכתש ועלי לכדי עיסה. מוסיפים מלח, פלפל, צ׳ילי, שמן וחומץ (אפשר גם בבלנדר ידני אך הימנעו מפעולת יתר).
- קוצצים את הפטרוזיליה/כוסברה.
- מועכים קלות את העגבניות להוצאת הנוזלים ומערבבים עם הפלפלים, הגזר והרוטב.
- מפזרים את הכוסברה/הפטרוזיליה ומגישים.