סלט פאקוס, חרוש ואבן יוגורט

26 May, 2022

הדפסה

מתכון ראשון ביפו. אין להתבלבל. הירקן שחנותו סמוכה לסטודיו מגיע מכפר קרע ומרכולתו בהתאם. אין נפלא מלגשת רגע ברגל לירקן להביט בסלסלות ולהחליט מה אנחנו מצלמות. ירדן נוי האסיסטנטית שהצטרפה אלי ליפו משלבת גם היא בין מטבח וחומר ויש לה גישה נהדרת לירקות. צפו לריגושים. יש קו עדין בין סלט לירקות חתוכים ולפעמים הוא מטושטש, כמו במקרה הזה שבו הירקות חתוכים בחתיכות גדולות יחסית כך שבפועל אוכלים אותם אחד אחד. מבחינת המרכיבים זה סלט עונתי נהדר שמשלב לא מעט פירות וירקות שעונתם קצרה במיוחד. ניתן להשיג את הפאקוס , החרוש והדובדבנים החמוצים בשווקים ובחנויות מתמחות. במידה ואין אפשרות להשיג את חומרי הגלם הנדרשים, ניתן להשתמש במלפפון/זוקיני/תפוח עץ ירוק והתוצאה תהיה טובה לא פחות.

מה צריך?

  • פאקוס (ממשפחת הדלועים,מזכיר מלפפון אך בעל מרקם יותר פריך וטעם יותר מרוכז)ֿ
  • חרוש (החרוש הוא למעשה מלון בוסרי, בטעמו מזכיר זוקיני)
  • דובדבנים חמוצים (בוסר) – לא חובהֿ
  • צנונית
  • שקדים (כדאי להשרות את השקדים במים כחצי שיעה לפני ההכנה)
  • נענעֿ או אורגנו טרי
  • שמן זית
  • חומץ בן יין לבן
  • בצל שאלוט או בצל סגול
  • לימון
  • אבן יוגורט (קישק – גבינת עיזים מיושנת ויבשה) או פרמזן

איך מכינים?ֿ

  1. חותכים את הפאקוס והחרוש (או את המלפפונים והזוקיני) חיתוך גס ומניחים בקערת ערבוב.ֿ
  2. חותכים צנוניות לרבעים ומוסיפים לקערה.
  3. במידה ומשתמשים בדובדבנים חמוצים, יש לפרוס אותם דק מאוד משני צדדי הגלעין. יש לשמור את פרוסות הדובדבנים במיץ לימון כדי למנוע את השחרתם.ֿ
  4. קולים שקדים במחבת או בתנור ב180 מעלות לעשר דקות – רבע שעה, עד שהם שחומים ומעלים ריח אגוזי. מחכים שיתקררו מספר דקות וקוצצים גס. שומרים בנפרד עד להרכבה והגשת המנה.
  5. פורסים בצל שאלוט / בצל סגול דק מאוד ומוסיפים לקערת המרכיבים.
  6. מפרידים חופן עלי נענע (או אורגנו)ֿ
  7. מוסיפים את כל המרכיבים לקערת הערבוב ומתבלים בשמן זית, חומץ בן יין, מיץ לימון ומלח. ניתן להוסיף גם מעט גרידה מקליפת הלימון.
  8. מעבירים לקערת הגשה, מסדרים ומגררים אבן יוגורט בנדיבות.

צולם על צלחת הגשה צ׳יהירו.