סלט פול ירוק, ענבים וגבינת עיזים

6 May, 2019

הדפסה

עדיין באווירת פרובאנס, סלט יפה ועם טעמים מובהקים של פרובאנס.

מה צריך?

  • 1 כוס של פול טרי, חלוט וקלוף (את התרמיל קולפים לפני החליטה, ואת הקליפה של הגרגירים עצמם, אחרי)
  • 1 כוס של עלי נענע טריים, שטופים וקרועים לפיסות גדולות
  • ו כוס ענבים ירוקים או אדומים, או שילוב של שניהם
  • 1/4 כוס גרעיני פיסטוק, קלויים קלות וקצוצים גס
  • 4-5 פרוסות של גבינת עיזים לבנה — בסגנון סנט מור למשל
  • מלח ים, פלפל שחור
  • ויניגרט שאלוט

איך מכינים?

  1. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את הפול ומבשלים כ- 5-7 דקות. מוציאים א הוא מוכן. הפול צריך להיות מעט רך ובצבע ירוק בהיר. מסננים, שוטפים ומצננים.
  2. את גבינת העיזים אפשר להגיש קלויה, זה ישדרג מאוד את הטעם, ואפשר לקלות על גבי פרוסות בגט דקות (קולים כמה דקות בגריל של התנור עד שפני הגבינה מזהיבים).לחלופין, מגישים אותה כפי שהיא.
  3. מכינים את הויניגרט לפי המתכון (אפשר לוותר על הטרגון)
  4. מניחים בצלחת שטוחה בתפזורת את מרכיבי הסלט, חוץ מהגבינה והפיסטוקים. זולפים את הרטב ומניחים מעל את הפיסטוק והגבינה.

מידע פנים

  • אם אין פול טרי ו/או בא לכם לקצר תהליכים, אפשר להשתמש בפול קפוא.