סלט פירות הדר

26 March, 2020

הדפסה

סלט צבעוני וקליל. כיכב בבראנץ׳ של סדנת SPOTLIGHT. מבוסס על פירות חורף. בעונה, תפוזי דם ורובארב הם האופציה המרהיבה ביותר, אבל גם אם תפוזים רגילים ותות שדה המנה תהיה נהדרת.

מה צריך?

  • 3 תפוזי דם (או תפוזים רגילים)
  • גבעול רובארב או כוס תותים, נקיים.
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות שקדים מולבנים פרוסים.
  • כפית זרעי שומר
  • כמה כפות יוגורט איכותי

איך מכינים?

  1. קולפים את התפוזים ומסירים כמה שיותר מהקליפה הלבנה. פורסים לטבעות בעובי של כ- 1 ס״מ.
  2. פורסים את הרובארב לפרוסות דקות ואם משתמשים בתותים- פורסים לחצאים או רבעים.
  3. מניחים את התפוזים והרובארב/תותים בקערה. מוסיפים את הדבש ונותנים לעמוד כ- 20 דקות.
  4. על מחבת קולים את השקדים וזרעי השומר עד שהשקדים מזהיבים.
  5. מסדרים את הפרות על צלחת שטוחה, מפזרים את תערובת השקדים ומוסיפים בצד מספר כפות יוגורט.