סלט פנזנלה

מאת: עירית בירן

21 בדצמבר, 2018

סלט איטלקי עשיר וטעים. הסוד הוא בחמרי הגלם. הירקות צריכים להיות טריים וטעימים, ובחיתוך, מספיק קטן שנעים לנגוס ומספיק גדול כדי ישמר אופיו של הסלט כקומפוזיציה שאף אחד ממרכיביה לא מאבד את זהותו. נפלא כמנת פתיחה או ארוחה קלה. אם אתם מגישים את הסלט כארוחה או מנה מרכזית, אפשר להוסיף פרוסות עדינות של לחם קלוי.

רוצים לדעת איך לשלב את המנה בארוחה שלמה? הציצו כאן.

ל- 6 סועדים כמנת פתיחה.

  1. צורת החיתוך של הסלט היא לפלחים ולא קוביות. הרעיון הוא לחתוך כל מרכיב כך שיתקבלו חתיכות מוארכות בגודל נעים לאכילה. חוצים את העגבניות לשתיים לאורכן. אם העגבניות גדולות, פורסים לפלחים. חשוב שהחתיכות יהיו בגודל שנעים להכניס לפה.
  2. חוצים את המלפפונים לארבע לאורכם ואז לשתיים כך שמתקבלים מקלות מלפפונים. אם משתמשים במלפפונים רגילים מומלץ להסיר את הגרעינים הפנימיים.
  3. פורסים את הצלפים לאורכם לארבע. חוצים כל צנונית לפלחים דקים. מגלענים את הזיתים. פורסים את הבצל לפרוסות דקיקות לאורך הגלדים. קורעים ביד את כדורי המוצרלה.
  4. מסדרים פריסטייל את כל המרכיבים בצלחת שטוחה לפי הסדר הזה: עגבניות, מלפפונים, צנוניות. קרעי מוצרלה, זיתים, צלפם ובצל. זולפים שמן זית ובלסמי, ממליחים ומפלפלים. מפזרים כמה עלי בזיליקום קרועים.
  5. אם אתם מגישים את הסלט כארוחה או מנה מרכזית, אפשר להוסיף פרוסות עדינות של לחם קלוי, כמו באגט או ג׳בטה או לחם שאור שאתם אוהבים — פשוט קולים מעט על מחבת פסים או בתנור, כדי שהלחם יהיה קריספי. כאשר אני מגישה את הסלט כמנת פתיחה לארוחה אני מוותרת על הלחם, כדי לא להכביד.