באירוע ראש השנה פתחנו את פופ אפ בר הקפה שלנו. יחד עם לונה, הלוא היא ging.eat , הקונדיטורית המוכשרת שהייתה אמונה על הכנת העוגות המשגעות שהוגשו בסוף השבוע, הכנו גם כמה מנות שיבואו לפני המתוק. אחת מהן הייתה סלט פריקה וענבים, שהוגש על לאבנה ביתית. אנחנו ממש אוהבות את המנה הזו, היא רעננה וקלילה ועם זאת מהווה ארוחה שלמה. בול לימי הקיץ. ובול לפני עוגת מודביק :)

מה צריך?
הכמויות הרשומות מתאימות לסלט גדול, כמות יפה שתתאים ל6-10 אנשים, תלוי בגודל ההגשה. תתגמשו בהתאם לטעמכם האישי – אפשר להחליף יוגורט בגבינה מלוחה, אפשר להשמיט את הבצל או להגדיל את הכמות…
- כוס וחצי פריקה
- עשבי תיבול שאוהבים, כולם או חלקם: נענע, שמיר, כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום. חופן נאה מכל ירק.
- צרור בצל ירוק
- 1 בצל סגול
- כוס – כוס וחצי ענבים או תאנים, או כל פרי עונתי אחר
- כוס לאבנה או יוגורט עם אחוזי שומן גבוהים*
- לימון / ליים (בעונה הזו כדאי להשתמש בליים) – מיץ מלימון אחד לפחות
- שמן זית איכותי
- מלח ים
- אופציונלי – רוקט, פלפל חריף ירוק, סלרי, אגוזים למיניהם
איך מכינים?
- מבשלים את הפריקה – שוטפים את הפריקה היטב ומניחים בסיר. לעיתים פריקה יכול להוציא ממש הרבה ׳לכלוך׳ בבישול, לכן כדאי לשטוף אותו היטב, ואפילו לברור אותו. אחרי השטיפה נניח בסיר ונוסיף מים עד גובה ס״מ מעל הפריקה. מביאים לרתיחה, ומבשלים עד לריכוך. כ-20 דקות. איך יודעים שמוכן – טועמים. יצא לנו לבשל פריקה שלקח לו עשרים דקות להתבשל ופריקה שלקח לו 35 דקות להתבשל. הוא צריך להיות נגיס אבל נעים. אם עולה במהלך הבישול ׳לכלוך׳ אפור, זה הגיוני, הפריקה היא חיטה מעושנת והרבה פעמים הבישול שלה נראה כך. כשהפריקה מוכן נסנן אותו מנוזלים במידה ונשארו ונניח אותו במסננת להתקרר.
- קוצצים את מרכיבי הסלט: את כל העלים מגלגלים ומחזיקים ביחד וחותכים לרצועות דקות. את הבצל הירוק קוצצים דק. ענבים לחצאים. אם משתמשים בתאנים, חותכים לחצי ואז כל חצי ל3 חתיכות.
- כשהפריקה יתקרר נערבב אותו עם כל חומרי הסלט החתוכים, נוסיף מיץ לימון בנדיבות (!) ושמן זית בנדיבות. נתבל, נטעם ונתקן תיבול.
- נגיש מעל או לצד לאבנה.
* לאבנה ביתית – יש מתכון בבלוג למעוניינות, וכמובן שאפשר להשתמש בלאבנה קנויה. אפשר גם להחליף את הלאבנה ביוגורט יווני סמיך עם אחוזי שומן גבוהים. אפשר גם להשביח את היוגורט הקנוי, אם הוא לא סמיך מספיק: נניח את היוגורט בתוך חיתול בד על מסננת, בתוך קערה, לקצת יותר מלילה שלם במקרר. אחרי כמה שעות כדאי לרוקן את המים שירדו לקערה. התוצאה היא יוגורט במרקם סמיך יותר ובעל טעמים מרוכזים יותר.


