סלט קייל ואגוזים מסוכרים

מאת: עירית בירן

18 בפברואר, 2020

קייל הוא אחד הירקות המאתגרים לאכילה כירק חי. החספוס ולעתים המרירות לא חביבים על כולם. בסלט הזה, בזכות שילוב המרכיבים והרוטב, נשברת המרירות של הקייל ומתקבל סלט עשיר ופריך. נהדר לאכילה כמנה בפני עצמה או כתוספת.

לסלט

לאגוזים מסוכרים

לרוטב ויניגרט

  1. מכינים את הרוטב. מוסיפים את כל חומרי הרוטב לצנצנת ומנערים היטב עד לקבלת אמולסיה (מרקם חלבי).
  2. קוצצים קלות את האגוזים.
  3. חותכים את הקייל: ראשית מסירים את החלק הלבן כולל החלק הלבן שבעלה שאינו עדיין מספיק. מניחים מספר עלים אחד על גבי השני ופורסים לרצועות דקות.
  4. פורסים את השאלוט לשניים ואז פורסים לרצועות עדינות.
  5. את תפוח העץ חותכים לשמונה, מגלענים ואז פורסים לרוחב הפלחים לפרוסות דקות. לא חייבים לקלף את התפוח.
  6. מרכיבים את הסלט: בקערה מניחים את הקייל ומעליו את התפוח והשאלוט. מזלפים את הרוטב על הסלט ומפזרים מעל את האגוזים והגבינה.