קייל הוא אחד הירקות המאתגרים לאכילה כירק חי. החספוס ולעתים המרירות לא חביבים על כולם. בסלט הזה, בזכות שילוב המרכיבים והרוטב, נשברת המרירות של הקייל ומתקבל סלט עשיר ופריך. נהדר לאכילה כמנה בפני עצמה או כתוספת.
מה צריך?
לסלט
- 1-2 חבילות עלי קייל שטופים יבשים (הסוג העדין). קייל שגדל הידרופונית, למשל של ״תוצרת מים״, אין צורך לשטוף
- 2 בצלי שאלוט
- 1 תפוח גרני סמיט
- 1/2 כוס אגוזים מסוכרים (קנויים או מוכנים לבד)
- 1/4 כוס פרמזן מגורר (לא חובה)
לאגוזים מסוכרים
- כוס אגוזי קשיו, פקן, לוז, או שקדים (עם קליפה או בלי — מה שאוהבים)
- 1/3 כוס סוכר
- מעט מלח ים דק
לרוטב ויניגרט
- 2 כפיות חרדל איכותי
- 2 כפיות חרדל גרגירים איכותי
- 2 כפיות סירופ מייפל
- 1/2 כוס שמן זית עדין
- 1/3 כוס חומץ לבן (תפוחים או אורז או בלסמי לבן)
- 1 כפית מלח
איך מכינים?
- מכינים את הרוטב. מוסיפים את כל חומרי הרוטב לצנצנת ומנערים היטב עד לקבלת אמולסיה (מרקם חלבי).
- קוצצים קלות את האגוזים.
- חותכים את הקייל: ראשית מסירים את החלק הלבן כולל החלק הלבן שבעלה שאינו עדיין מספיק. מניחים מספר עלים אחד על גבי השני ופורסים לרצועות דקות.
- פורסים את השאלוט לשניים ואז פורסים לרצועות עדינות.
- את תפוח העץ חותכים לשמונה, מגלענים ואז פורסים לרוחב הפלחים לפרוסות דקות. לא חייבים לקלף את התפוח.
- מרכיבים את הסלט: בקערה מניחים את הקייל ומעליו את התפוח והשאלוט. מזלפים את הרוטב על הסלט ומפזרים מעל את האגוזים והגבינה.
מידע פנים
- אפשר להכין את הסלט גם עם עלי תרד או עם כרוב ניצנים פרוס דק. וכמובן שגם עם חסה.
- אגוזים מסוכרים: אם לא הכנתם בבית (למרות שממש כדאי), אפשר לקנות פקאן מסוכר או קרוקנט או ברס.