סלט רוקט, משמשים וגבינת עיזים

מאת: עירית בירן

26 במאי, 2022

סלט קליל וכיפי, הן ברמת בטעם והן ברמת ההכנה. עונתו של המשמש קצרה אך הסלט יעבוד נהדר גם עם אפרסק או נקטרינה (בתנאי שהם קשים ופריכים) .ֿ הגבינה בה השתמשתי בסלט היא גבינת רגבים מחוות רום והיא הייתה נהדרת- קלה טריה וטעמים מעודנים, אך ניתן להחליפה בכל גבינת עיזים אחרת שאוהבים.

מה צריך?ֿ

איך מכינים?

  1. שוטפים את הרוקט ומייבשים היטב.ֿ
  2. מפרידים חופן נאה של עלי בזיליקום.
  3. חותכים את המשמשים לרבעים.
  4. קולים את האגוזים במחבת או בתנור על 180 מעלות, למשך עשר דקות פחות או יותר, עד שהפיסטוקים השחימו ומעלים ניחוח אגוזי.ֿ ממתינים מספר דקות שיתקררו וקוצצים או כותשים אותם גס.
  5. חותכים את הפלפל הירוק החריף לטבעות דקיקות.
  6. חותכים את החלק הירוק בלבד של הבצל הירוק לחתיכות גסותֿ, באורך 1-2 ס״מ
  7. מערבבים את כל המרכיבים בקערת ערבוב ומתבלים בשמן זית, לימון ומלח.
  8. מעבירים את הסלט לצלחת הגשה וקורעים מעל בחופשיות גבינת עיזים.

צולם על קערה חדשה שהכנו לקראת שבועות. בואו לבקר אם אתם בשכונה .