החורף מביא איתו שפע של ירוקים. הכי כיף להכין איתם דווקא סלט. לא תבשילים ולא מרקים, סלט! הירקות והפירות החורפיים מושלמים לשילוב בסלטים: שומר, הדרים, חסות וירוקים קראנצ׳יים, וכמובן, אפונת שלג. סלט רענן בחורף הוא מנה נהדרת בפני עצמה וגם תוספת מושלמת למאכלי החורף החמים.
סלט השלג קיבל את שמו מכמה סיבות. ראשית על שם כוכבת הסלט, אפונת השלג. מסתבר שירדן ממש אוהבת אפונת שלג והסלט הזה הוא לגמרי שלה. אני רק הענקתי לו את שמו. הסיבה השניה היא פתיתי הגבינה המנקדים את הסלט כשלג והשלישית היא בשל העונה האהובה שבה אפשר לחגוג עם הסלט הזה, החורף. אפונת השלג היא קראנצ׳ית ורעננה, משתלבת מעולה בתבשילים רבים ועובדת מדהים במיוחד בסלטים. חולטים את האפונה חליטה קצרה והיא מוסיפה גם מרקם כיפי וגם טעם מעולה לסלט. אמרתי מושלמת? אפונת השלג איתנו לעונה ממש קצרה, אז אל תפספסו.
המתכון הוא מתכון בסיסי, ואפשר להחליף כל אחד מהמצרכים בהתאם לטעמכם או בהתאם למה שמצאתם במקרר או אצל הירקן.
מה צריך?
- ראש חסה לאליק (או כל חסה פריכה אחרת)
- צרור רוקט
- מארז אפונת שלג
- 50 גרם שקדים/אגוזים/צנוברים
- גבינה מלוחה / פטה, בולגרית, ברינזה, טולום
- שמן זית, לימון, מלח
- גרידת תפוז או לימון
איך מכינים?
- קוטמים את הראשים של אפונת השלג. מדובר על החלק הקטן שנראה כמו עוקץ של עגבניה. אפשר עם מספריים, זה ממש מקל.
- חולטים את אפונת השלג חליטה קצרה: בקלחת קטנה מביאים מים עם לא מעט מלח לרתיחה. כשהמים רותחים, מוסיפים את אפונת השלג ל-2 דקות ומעבירים לקערה עם מים קרים על מנת לעצור את הבישול.
- שוטפים את החסה ואת הרוקט, חותכים או קורעים לצורה שאוהבים.
- קולים שקדים / כל אגוז אחר שמתחשק: או במחבת קטנה על אש נמוכה מאוד עד שמעלה ריח אגוזי, או בתנור על 170 מעלות למשך 10 דקות, עד להשחמה וריח אגוזי נעים.
- מרכיבים את הסלט: מערבבים את העלים ואת אפונת השלג עם שמן זית, לימון ומלח. אפשר ורצוי להוסיף מעט גרידת תפוז או לימון. טועמים ומתקנים תיבול. לקראת סוף הערבוב נוסיף חלק מהגבינה ומהאגוזים.
- נעביר לצלחת הגשה ונסדר מעל עוד מהגבינה המלוחה ומהשקדים הקלויים.


