סלט שמש

3 January, 2019

הדפסה

מתכון שפורסם גליון אוקטובר (318) של מגזין ״על השולחן״, שהוקדש לארוחות בראנץ׳, ובראנץ׳ אנדלוסי שהכנתי ביחד עם מיכל קורן נכלל במגזין.

הסלט הזה מזכיר שמש לא רק בשל הסידור בצלחת אלא בשל הצבע הכתום של הדלעת והתפוזים וגם משום שהטעמים שלו כל כך שמחים — מתיקותה של הדלעת המקורמלת, רעננות התפוזים, מרירות האנדיב, הטעם האניסי העדין של השומר ומליחות זיתי הטאסוס. הרוטב ההדרי מחבר את כל החגיגה, וקליפות מסוכרות לצד פיסטוקים נותנים קראנץ’ מתוק. הסכנה היחידה היא שבזמן הרכבת הסלט אתם נשנשו את כל הגודיז ולא יישאר לאורחים.

ל- 8-10 מנות.

מה צריך?

דלעת מקורמלת

  • 1 כף דבש
  • מיץ סחוט מתפוז אחד
  • 1 כף שמן זית
  • 350 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 1 ס”מ

לסלט

  • 2 ראשי אנדיב מפורקים לעלים (העלים החיצוניים וגם הפנימיים ביותר מרירים, אל תשתמשו בהם) וחתוכים לרצועות לאורך
  • 1 פקעת שומר חתוכה לרצועות דקות לאורך
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 2 תפוזים מפורקים לפילטים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • מעט צ’ילי יבש גרוס
  • עלים מ-4-3 גבעולי טרגון
  • מיץ סחוט מלימון אחד
  • 3 כפות שמן זית
  • 20 זיתי טאסוס מגולענים

להגשה

  • 1 כף פיסטוקים קלופים קלויים
  • 1 כף קליפות הדרים מסוכרות (קנויות או תוצרת הבית)

איך מכינים?

  1. מקרמלים את הדלעת: מחממים דבש ומיץ תפוזים במחבת תוך כדי ערבוב עד שמתקבל סירופ אחיד בצבע ענברי. מוסיפים כף שמן זית ודלעת ומבשלים על להבה גבוהה עד שהדלעת רכה אך לא מתפרקת. מצננים ומסננים. שומרים את הנוזלים במחבת להמשך.
  2. מרכיבים את הסלט: מסדרים בצלחת הגשה גדולה ושטוחה כך שתיווצר צורת שמש אנדיב, שומר, בצל ירוק, פילטים של תפוזים, זיתים ואת הדלעת המקורמלת. מתבלים במלח, פלפל וצ’ילי גרוס. מפזרים מעל עלי טרגון.
  3. מכינים את הרוטב ומגישים: לנוזל המצונן במחבת מוסיפים מיץ לימון ו-3 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל וטורפים היטב. מוזגים את הרוטב על הסלט. מקשטים בפיסטוקים וקליפות הדרים מסוכרות ומגישים מיד.