סלט תפוח-אדמה סגול, שומר בייבי וויניגרט חרדל

6 March, 2017

הדפסה

מה צריך?

  • 1 קילו תפוחי-אדמה סגולים
  • 3-4 שומרים צעירים
  • 1/2 כוס שקדים מולבנים קלויים
  • שמן זית
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס
  • ויניגרט חרדל

ויניגרט חרדל

  • 1/2 כוס שמן זית עדין
  • 1/3 כף חומץ תפוחים
  • 1 כף (גדושה) דבש
  • 2 כפיות חרדל דיז’ון, חלק
  • 2 כפיות חרדל דיז’ון, גרגרים
  • 1 כפית עלי תימין או אורגנו
  • 1 כפית מלח ים גרוס
  • מעט פלפל שחור גרוס

איך מכינים?

  1. מכינים את הויניגרט: מערבבים או מנערים בצנצנת את כל החומרים עד שנוצרת אמולסיה. טועמים ומתקנים תיבול.
  2. מקלפים קילו תפ״א סגול וחותכים לקוביות של 2-3 ס״מ. מפרידים את העלים מהשומר ושומרים בצד. קוצצים את השומר, כולל הגבעולים, לפרוסות בעובי של כ-1 ס״מ.
  3. מניחים את תפוחי האדמה והשומר על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מזלפים מעט שמן זית, זורים מעט מלח ופלפל שחור גרוס. אופים כחצי שעה בחום של 200 מעלות, עד שהירקות מתרככים אך עדיין פריכים.
  4. מערבבים עם הויניגרט, ומוסיפים את עלי השומר כשהם קצוצים קלות, מלח ים, פלפל שחור גרוס, ואת השקדים.
עוף מרבלה
ניוקי