סלט תפוח-אדמה סגול, שומר בייבי וויניגרט חרדל

מאת: עירית בירן

6 במרץ, 2017

ויניגרט חרדל

  1. מכינים את הויניגרט: מערבבים או מנערים בצנצנת את כל החומרים עד שנוצרת אמולסיה. טועמים ומתקנים תיבול.
  2. מקלפים קילו תפ״א סגול וחותכים לקוביות של 2-3 ס״מ. מפרידים את העלים מהשומר ושומרים בצד. קוצצים את השומר, כולל הגבעולים, לפרוסות בעובי של כ-1 ס״מ.
  3. מניחים את תפוחי האדמה והשומר על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מזלפים מעט שמן זית, זורים מעט מלח ופלפל שחור גרוס. אופים כחצי שעה בחום של 200 מעלות, עד שהירקות מתרככים אך עדיין פריכים.
  4. מערבבים עם הויניגרט, ומוסיפים את עלי השומר כשהם קצוצים קלות, מלח ים, פלפל שחור גרוס, ואת השקדים.