גרבדלקס

סלמון בכבישה ביתית

19 February, 2018

הדפסה

קלאסיקה של ארוחת בוקר נורדית, ונפלא גם כפתיח לארוחת ערב גדולה או סתם לכריך. הכוכב הבלתי מעורער של חגיגת הכריכים שהתרחשה באירוע ה- ״קילוגרמים של חורף״ של הסטודיו. המתכון מוגש פה לבקשת הקהל. אני אוהבת לשלב את הסלמון עם סלק אפוי, שמתיקותו משתלבת מעולה עם טעמי הדג הכבוש.

מה צריך?

לסלמון

  • 20 גרם זרעי שומר
  • 10 גרם גרגירי פלפל אנגלי
  • 10 גרם גרגירי כוסברה
  • 10 גרם גרגירי ערער
  • כוכב אניס
  • 150 גרם סוכר לבן
  • 150 גרם מלח ים גס
  • פילה סלמון טרי מאוד במשקל של 2-2.5 ק״ג, ללא עור ונקי מעצמות1
  • כוס עלי שמיר שטופים וקצוצים

לרוטב חרדל ושומר

  • 1 כוס מיונז איכותי או מיונז ביתי2
  • 2 כפות חרדל איכותי, רצוי עם גרגירים
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות חומץ תפוחים או חומץ לבן טוב אחר
  • 10 גרם זרעי שומר, כתושים במכתש ועלי
  • 3 כפות עלי שמיר קצוצים דק
  • מלח ים ופלפל שחור

איך מכינים?

יום 1

  1. כותשים את כל התבלינים היבשים במכתש ועלי (או בקוצץ תבלינים) ומערבבים עם הסוכר, המלח והשמיר הקצוץ.
  2. שוטפים את הסלמון במעט מים ומנגבים במגבת נייר. מניחים בתבנית המתאימה לגודלו של הסלמון.
  3. עוטפים את הסלמון בתערובת התבלינים משני צדדיו. אוטמים היטב את התבנית עם ניילון נצמד.
  4. מניחים את הדג במקרר למשך 24 עד 48 שעות ובמהלכן הופכים את הסלמון מספר פעמים. בתהליך הכבישה מגיר הסלמון נוזלים ומצטמק. לא להיבהל.

יום 2 או 3

  1. מוציאים את הסלמון מהתבנית ומנגבים את תערובת התבלינים. פורסים דק ומגישים בלוויית רוטב חרדל ושומר, או בכריך. אפשר לשמור את הסלמון המוכן במקרר 5-4 ימים ואפשר לפרוס דק ולהקפיא בין דפי ניילון במקפיא, עד לשימוש.
  2. מכינים רוטב חרדל ושומר: מערבבים את הסוכר והחומץ עד שהסוכר נמס מעט.
  3. מערבבים עם שאר החומרים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

מידע פנים

  • אפשר לכבוש נתח סלמון קטן יותר ולהתאים את כמות חומרי ההשריה.
  • אם בחרתם לבסס את רוטב החרדל והשומר על מיונז ביתי, אני ממליצה להכין אותו עם שמן גרעיני ענבים, ולא עם שמן זית.