גרבדלקס

סלמון בכבישה ביתית

מאת: עירית בירן

19 בפברואר, 2018

קלאסיקה של ארוחת בוקר נורדית, ונפלא גם כפתיח לארוחת ערב גדולה או סתם לכריך. הכוכב הבלתי מעורער של חגיגת הכריכים שהתרחשה באירוע ה- ״קילוגרמים של חורף״ של הסטודיו. המתכון מוגש פה לבקשת הקהל. אני אוהבת לשלב את הסלמון עם סלק אפוי, שמתיקותו משתלבת מעולה עם טעמי הדג הכבוש.

לסלמון

לרוטב חרדל ושומר

יום 1

  1. כותשים את כל התבלינים היבשים במכתש ועלי (או בקוצץ תבלינים) ומערבבים עם הסוכר, המלח והשמיר הקצוץ.
  2. שוטפים את הסלמון במעט מים ומנגבים במגבת נייר. מניחים בתבנית המתאימה לגודלו של הסלמון.
  3. עוטפים את הסלמון בתערובת התבלינים משני צדדיו. אוטמים היטב את התבנית עם ניילון נצמד.
  4. מניחים את הדג במקרר למשך 24 עד 48 שעות ובמהלכן הופכים את הסלמון מספר פעמים. בתהליך הכבישה מגיר הסלמון נוזלים ומצטמק. לא להיבהל.

יום 2 או 3

  1. מוציאים את הסלמון מהתבנית ומנגבים את תערובת התבלינים. פורסים דק ומגישים בלוויית רוטב חרדל ושומר, או בכריך. אפשר לשמור את הסלמון המוכן במקרר 5-4 ימים ואפשר לפרוס דק ולהקפיא בין דפי ניילון במקפיא, עד לשימוש.
  2. מכינים רוטב חרדל ושומר: מערבבים את הסוכר והחומץ עד שהסוכר נמס מעט.
  3. מערבבים עם שאר החומרים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.