סלק אפוי ויוגורט

15 September, 2019

הדפסה

במבט ראשון זה נראה כסלט מיונז מרתיע, אבל מדובר במנה קלילה עם טעמים מתקתקים מהסלק, וחמצמצים מהיוגורט.

מה צריך?

  • 4-5 סלקים
  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מ- ½ לימון
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 3 כפות פטרוזיליה, קצוצה גס
  • 300 ג׳ יוגורט איכותי
  • כף פיסטוקים, ללא הקליפה, קצוצים או פטרוזיליה קצוצה

איך מכינים?

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. שוטפים את הסלקים היטב, עוטפים את הסלקים בנייר אפיה ואופים למשך כשעה, עד שהם רכים בנעיצת סכין חדה.
  2. בקערה, מערבבים קלות שמן זית, מיץ לימון ושום.
  3. קולפים את הסלקים וחותכים לחתיכות גדולותֿ
  4. שמים את הסלקים בקערה. מוסיפים את רוטב הלימון, את הפטרוזיליה, ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את היוגורט ומערבבים את הכל בעדינות. מפזרים את הפיסטוקים ומגישים.

מידע פנים

  • אפשר לקלף ולפרוס את הסלקים לפני האפייה ואפשר להשתמש בסלקים שנמכרים מבושלים כבר באריזות ואקום.