במבט ראשון זה נראה כסלט מיונז מרתיע, אבל מדובר במנה קלילה עם טעמים מתקתקים מהסלק, וחמצמצים מהיוגורט.
מה צריך?
- 4-5 סלקים
- 3 כפות שמן זית
- מיץ מ- ½ לימון
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 3 כפות פטרוזיליה, קצוצה גס
- 300 ג׳ יוגורט איכותי
- כף פיסטוקים, ללא הקליפה, קצוצים או פטרוזיליה קצוצה
איך מכינים?
- מחממים תנור ל- 180 מעלות. שוטפים את הסלקים היטב, עוטפים את הסלקים בנייר אפיה ואופים למשך כשעה, עד שהם רכים בנעיצת סכין חדה.
- בקערה, מערבבים קלות שמן זית, מיץ לימון ושום.
- קולפים את הסלקים וחותכים לחתיכות גדולותֿ
- שמים את הסלקים בקערה. מוסיפים את רוטב הלימון, את הפטרוזיליה, ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את היוגורט ומערבבים את הכל בעדינות. מפזרים את הפיסטוקים ומגישים.
מידע פנים
- אפשר לקלף ולפרוס את הסלקים לפני האפייה ואפשר להשתמש בסלקים שנמכרים מבושלים כבר באריזות ואקום.