סלק אפוי ויוגורט

מאת: עירית בירן

15 בספטמבר, 2019

במבט ראשון זה נראה כסלט מיונז מרתיע, אבל מדובר במנה קלילה עם טעמים מתקתקים מהסלק, וחמצמצים מהיוגורט.

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. שוטפים את הסלקים היטב, עוטפים את הסלקים בנייר אפיה ואופים למשך כשעה, עד שהם רכים בנעיצת סכין חדה.
  2. בקערה, מערבבים קלות שמן זית, מיץ לימון ושום.
  3. קולפים את הסלקים וחותכים לחתיכות גדולותֿ
  4. שמים את הסלקים בקערה. מוסיפים את רוטב הלימון, את הפטרוזיליה, ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את היוגורט ומערבבים את הכל בעדינות. מפזרים את הפיסטוקים ומגישים.