יום או מספר שעות לפני ההגשה: מכינים את הלבנה: מוסיפים כפית מלח ליוגורט, ומניחים במסננת מרופדת בבד חיתול. את המסננת שמים בקערה ומכניסים למקרר. היוגורט יגיר מנוזליו.
להכנת הסלק: מחממים תנור ל- 180 מעלות מנחים את הסלקים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, זולפים מעט שמן זית ומפזרים מלח ופלפל שחור. מכסים בנייר אפיה נוסף. אופים כ- 40 דקות.
אופים כ- 30 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 30 דקות, או עד שהסלקים נחתכים בקלות ע״י סכין חדה. בשלב זה אפשר להוסיף ראש שום שלם בקליפתו. לאחר שהסלקים התקררו, חותכים את הסלקים לפלחים. את שיני השום קולפים.
מסדרים את הסלקים בצלחת הגשה גדולה, ביניהם מפזרים את שיני השום. מניחים ממניחים במרכז את הלבנה. זולפים שמן זית, מלח ופלפל ומגישים.
גיוונים
קולים את זרעי הכמון על מחבת כ- 2 דקות, או עד שהם מפיצים ניחוח.
במקום לאבנה מגישים עם גבינה מלוחה טובה כמו פטה, בולגרית או ברינזה.
מרסקים פלפל חריף ירוק עם פטרוזיליה שום ושמן זית ומגישים לצד המנה. המתיקות של הסלק, המליחות של הגבינה והחריפות של הפלפלים — אף אחד לא ישאר אדיש.