סמיפרדו קרמל מלוח

סמיפרדו קרמל מלוח

מאת: עירית בירן

28 במרץ, 2018

פורעת חוב נוסף מהסדנה הנורדית — סמי פרדו קרמל מלוח מעולה. קינוח איטלקי שמשמעות שמו ״חצי קפוא״, וכך גם מגישים אותו, לאחר הפשרה קלה מהמקפיא. זה בעצם פרפה או, אם תרצו, תחליף גלידה ביתית. המתכון טעים כמו שהוא ואפשר להוסיף לו תוספות כיד הדמיון הטובה עליכם. כאן הוספתי קרמל מלוח.

הערה חשובה: לא ניתן להקפיא סמי פרדו בשנית! אז חייבים לחסל בפעם הראשונה.

לסמיפרדו

קרמל

להכנת 2 כוסות

קרמל

  1. שמים את השמנת והחמאה בסיר קטן על אש בינונית ומביאים לרתיחה עדינה, תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש ומניחים בצד.
  2. בסיר בינוני ועל אש גבוהה, מבשלים את הסוכר והמים תוך כדי ערבוב עם כף מתכת עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  3. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל, ללא ערבוב, עד שהתערובת מזהיבה (או 180 מעלות במד סוכר אם יש).
  4. מסירים מהאש את תערובת הסוכר ומוסיפים בזרם עדין וקבוע את תערובת החמאה תוך כדי ערבוב ועד שהתערובת אחידה.
  5. מחזירים את הסיר לאש קטנה ומבשלים תוך כדי ערבוב למשך 5 דקות או עד שהקרמל נהיה מעט יותר סמיך.
  6. לקרמל מלוח, מוסיפים את המלח בשלב זה. יוצקים את התערובת לתוך קערה ומצננים לטמפרטורת החדר.

סמיפרדו

  1. מפרידים את החלבונים והחלמונים לקערות הקצפה נפרדות. יוצקים את השמנת לקערת הקצפה שלישית. לחלמונים מוסיפים את הסוכר והוניל (אם משתמשים במקל וניל, חוצים ומגרדים מתוכו את הגרגירים, שאותם מוסיפים לתערובת).
  2. מקציפים את תערובת החלמונים עד לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים כוס כרמל תוך כדי הקצפה עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מקציפים את החלבונים, עם קמצוץ מלח, עד לקבלת גבעות רכות ויציבות (לא צריך להיות קצף קשה מאוד).
  4. מקציפים את השמנת. מאחדים את תערובת הקרמל עם הקצפת בתנועות רחבות ומעטות. מוסיפים את קצף החלבונים, ושוב - עם מעט תנועות. המטרה היא לשמור את התערובת אווריירית ככל הניתן ולסיים את התהליך מהר.
  5. מעבירים את הסמי פרדו לכלי שאפשר גם להגיש בו. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים.
  6. כחצי שעה לפני ההגשה מוציאים מההקפאה. מחלקים למנות אישיות. אפשר לפזר מעל טיפות קרמל, שבבי שוקולד, פירות יער או אגוזים מסוכרים.